Šport
73 ogledov

Rask potopil Columbus, Colorado do sedme tekme

Boston Bruins Boston Bruins so se prebili v konferenčni finale.
V najmočnejši hokejski ligi na svetu sta znana oba finalista zahodne konference.

Vratar Tuukka Rask je na šesti tekmi proti Columbus Blue Jackets zbral 39 obramb in pomagal hokejistom Boston Bruins do preboja v finale vzhodne konference, potem ko so zmagali s 3:0 v gosteh.

To je bila tretja zaporedna zmaga Kosmatincev, s katero so dvoboj na štiri zmage dobili s 4:2. Za mesto v finalu tekmovanja za Stanleyjev pokal se bodo v konferenčnem finalu lige NHL pomerili s Carolina Hurricanes, ki so že v petek s 4:0 izločili New York Islanders.

Rask je še šestič v končnici ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. David Krejci je dosegel gol in podajo, po enkrat pa sta se za goste med strelce vpisala še Marcus Johansson in David Backes. Kosmatinci so se prvič po letu 2013 prebili v konferenčni finale.

St. Louis Blues NHL Šport St. Louis izsilil sedmo tekmo

Na zahodu je dvoboj Colorado Avalanche - San Jose Sharks izenačen na 3:3, potem ko so gostitelji v Denverju po podaljšku dobili šesto tekmo s 4:3. Tudi sedma tekma bo v četrtek v Denverju.

Junak večera je bil Gabriel Landeskog, ki je po podaji branilca Cala Makarja odločilni gol zadel po dobrih dveh minutah in pol igre v podaljšku.

NHL, 2. krog končnice:

VZHOD:
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 0:3  /2:4/

ZAHOD:
Colorado Avalanche - San Jose Sharks 4:3*  /3:3/

* - po podaljšku
/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice