Šport
53 ogledov

Boston v tretji tekmi finala razbil nasprotnika

St. Louis Blues : Boston Bruins
Boston v finalu NHL znova v vodstvu.

Ekipa Boston Bruins je na tretji tekmi finala severnoameriške hokejske lige NHL na gostovanju premagala St. Louis Blues kar s 7:2 (3:0, 2:1, 2:1) in povedla z 2:1 v zmagah. Ekipi v boju za Stanleyjev pokal igrata na štiri zmage. Četrta tekma finalne serije bo v noči na torek po srednjeevropskem času prav tako v St. Louisu.

Favorizirani Boston je dobil prvi finalni obračun doma, kjer je drugega nato izgubil. Tretjega je začel izvrstno, s tremi goli v prvi tretjini. Kanadčan Patrice Bergeron, z golom in podajama prvi mož dvoboja, je goste povedel v vodstvo s svojim stotim golom v končnicah v 11. minuti. Vodstvo sta nato povišala Charlie Coyle (18.) in Sean Kuraly (20.).

St. Louis Blues : Boston Bruins | Avtor: Profimedia Profimedia

Po premoru so igralci Bostona nadaljevali v ritmu iz začetka ter povedli s 4:0, ko je bil uspešen Čeh David Pastrnak (21.). Rus Ivan Barbašev je za Blues nato zadel v 32. minuti, a le 67 sekund pozneje je Torey Krug poskrbel za vodstvo Bostona s 5:1.

V zadnjem delu so se med strelce vpisali še Colton Parayko, ko je znižal za domače na 2:5, ter Noel Acciari in Marcus Johansson, ki sta v predzadnji minuti premagala vratarja domačih Jakea Allena. Ta je prvič zaigral v končnicah in je med vratnicama sredi tekme zamenjal Jordana Binningtona, ki je bil nezanesljiv in ga je trener poslal z ledu po seriji treh golov iz štirih strelov gostov v tistem obdobju srečanja.

St. Louis Blues : Boston Bruins | Avtor: Profimedia Profimedia

"Moral bi biti boljši. To moram storiti naslednjič, saj drugače moja ekipa ne bo imela nobene možnosti za zmago. Trije goli v prvi tretjini, to res ni bil dobr znak. Res so dobra ekipa, ampak smo tudi mi dokazali, da jih lahko premagamo. Bolj bomo morali biti zbrani na naslednjem dvoboju," je samokritično dejal Binnington. Veliko boljši je bil na drugi strani 1,9 metra visoki finski vratar Tuukka Rask (27 obramb).

St. Louis ima po zgodovinskih podatkih sedaj malo možnosti za osvojitev Stanleyjevega pokala. Od leta 1939, ko so uveljavili finalno serijo na štiri zmage, so ekipe, ki so dobile tretjo tekmo in povedle z 2:1, v 79 odstotkih primerov osvojile najprestižnejšo klubsko lovoriko v svetovnem hokeju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice