Šport
36 ogledov

Kopitar z dvema podajama ob porazu

Kopitar San Jose Sharks Los Angeles Kings končnica liga NHL Reuters
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo še četrti zaporedni poraz. Kralji so v gosteh izgubili proti kalifornijskim tekmecem San Jose Sharks z 2:4.

Anže Kopitar je asistiral pri obeh zadetkih Kraljev ; prvega za 1:1 je dosegel Dustin Brown, drugega dobrih 20 sekund pred koncem tekme za 3:2 pa je zabil Jeff Carter. Tik pred odmorom za tekmo zvezd so aktualni prvaki izven položajev, ki vodijo v končnico, trenutno si delijo deveto mesto na Zahodu, za osmouvrščenim Calgaryjem zaostajajo točko. N

Prvo tekmo v gosteh po kar sedmih tekmah na domačem ledu so hokejisti Los Angelesa začeli v podrejenem položaju, saj so gostitelji iz San Joseja že na začetku začeli s pritiskom na vrata gostov. Pritisk se je obrestoval in v 11. minuti tekme, uspešen je bil Logan Couture.

Druga tretjina je le prinesla izenačenje, Brown je domačo mrežo zatresel v 32. minuti, pri zadetku pa je sodeloval tudi Kopitar. V 37. minuti so Morski psi povedli ob power playu z zadetkom Patricka Marleauja, v tretji tretjini pa je za 3:1 zadel še Joe Pavelski, prav tako ob moštveni premoči na ledu. Dvaindvajset sekund pred koncem dvoboja je Kopitar sprožil, plošček, potem ko se ga je dotaknil Carter, pa je končal za hrbtom Anttija Niemija za 2:3. Končnih 4:2 je tri sekunde pred koncem postavil Couture, ki sicer ni zadel, a so sodniki gol vseeno priznali, saj je bil pod prekrškom, kar pomeni avtomatično priznani zadetek. San Jose je dobil še drugi od letošnjih treh obračunov s kralji.

"Takšno tekmo smo res potrebovali, vedeli smo, kaj lahko pričakujemo, da bo borba do konca, a smo se jim znali postaviti po robu. Tako, kot smo igrali nocoj, bi morali igrati vsak večer. Fantje smo se zbrali in naredili smo tisto, kar se od nas pričakuje," je po tekmi vrelo iz Pavelskega.

"Seveda smo razočarani s trenutnim položajem. Upam, da nam bo premor dobro del in da bomo v teh nekaj prostih dnevih ugotovili, kako se rešiti iz nastalega položaja. Če bomo želeli igrati v končnici, bomo morali po koncu premora igrati na vse ali nič," pa je za ameriške medije dejal Kopitar.

Hrušičana skupaj s soigralcem Drewom Doughtyjem sicer čaka pester konec tedna, saj sta v elitni druščini hokejistov, ki se bodo v nedeljo v Columbusu udarili na tekmi All Star. Kopitar in Doughty sta člana domače ekipe kapetana Columbusa Nicka Foligna, trener ekipe je trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.