Šport
89 ogledov

Kopitar z golom in podajo

Anže Kopitar
Hokejisti iz Los Angelesa so na gostujočem obračunu pri zasedbi New York Islanders izgubili z 2:4.

Slovenski zvezdnik v kalifornijski ekipi Anže Kopitar je bil med vidnejšimi posamezniki dvoboja v Nassau Coliseumu, v 21:56 minute je dosegel izenačujoči gol za 1:1 in prispeval podajo pri zadetku Ilje Kovalčuka za vodstvo z 2:1. A to ni bilo dovolj za zmago kraljev, ki ostajajo na zadnjem mestu v zahodni konferenci v severnoameriški ligi NHL. Na dosedanjih tekmah so dosegli 20 zmag in doživeli 27 porazov, štiri njihove tekme pa so epilog dobile šele po koncu rednega dela.

Na tokratem obračunu v New Yorku so za gostitelje, ki so na visokem drugem mestu v vzhodni konferenci, zadeli Casey Cizikas, Mathew Barzal, Michael Dal Colle in Brock Nelson. Izkazala sta se tudi Ryan Pulock in vratar Robin Lehner. Prvi je prispeval tri asistence, drugi pa je ubranil 34 strelov hokejistov kalifornijske zasedbe, ki bodo naslednjo tekmo igrali v noči na torek, ko jih v velikem jabolku čaka dvoboj z ekipo New York Rangers.

"Na naslednjih tekmah moramo poiskati način, da zadržimo vodstvo. To nam v tej sezoni ne uspeva, kar je tudi razlog, da smo na dnu lestvice," je bil po dvoboju dokaj nejevoljen 31-letni Hrušičan, ki je v tej sezoni dosegel 15 golov in 21 podaj, s 36 točkami pa je tudi najbolj učinkovit igralec Los Angelesa, dvakratnega zmagovalca Stanleyjevega pokala v sezonah 2011/12 in 2013/14.

Anže Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia

V noči na nedeljo je bilo na sporedu še 12 obračunov. Vodilna ekipa vzhodne konference Tampa Bay Lightning je na gostovanju v Madison Square Gardnu ukanila New York Rangers s 3:2. Gostje so zelo suvereno odprli dvoboj in povedli s 3:0, potem ko so zadeli Yanni Gourde, Slovak Erik Černak in Steven Stamkos, poraz rangerjev pa sta ublažila Mats Zuccarello in Kevin Hayes.

Kar štiri tekme so epilog dobile šele po koncu rednega dela. Mož odločitve za zmago Philadelphie nad Edmontonom s 5:4 je bil Nolan Patrick, za zmago New Jerseyja v Montrealu s 3:2 pa Nico Hischier. Odločilni gol za zmago San Joseja nad Arizono s 3:2 je prispeval Brent Burns, Chicago pa je po podaljšku slavil na gostovanju pri Minnesoti, ko je zadnji zadetek dosegel Šved Erik Gustafsson.

Winnipeg se je poigral z Anaheimom in visoko slavil z 9:3. Domača ekipa je v uvodni tretjini dosegla kar šest golov, kar je njen klubski rekord, izkazal pa se je Jack Roslovic, ki je dosegel svoj prvi "hat-trick" v ligi NHL. Toronto je po hudem boju ugnal Pittsburgh s 3:2. Na tej tekmi je nadoknadil zaostanek 0:2, po golih slovitega Sidneyja Crosbyja in Teddy Blugersa so za kanadsko ekipo zadeli Auston Matthews, Travis Dermott in Zach Hyman.

Detroit je z goloma Dannyja DeKeyserja in Darrena Helma slavil v Ottawi, Florida je premagala zasedbo iz Las Vegasa s 3:1. St. Louis je slavil v glavnem mestu ameriške zvezne države Ohio s 4:2. Dallas je novi točki osvojil v Nashvillu, kjer je zmagal s 3:1, Vancouver pa je zanesljivo dobil gostujoči dvoboj s Coloradom s 5:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.