Šport
869 ogledov

Kopitar z mojstrskim golom rešil Kralje

Kopitar Blackhawks
V ligi NHL so v noči na soboto odigrali šest tekem, le ena se je končala po rednem delu.

Ekipa Los Angeles Kings je na gostovanju z 2:1 premagala Chicago Blackhawks, srečanje pa je v kazenskih strelih odločil slovenski zvezdnik Anže Kopitar. Kapetan Kraljev je pokazal pravo mojstrstvo, ko je plošček poslal med nogami nebogljenega čuvaja gostujoče mreže Coreyja Crawforda.

Vratar gostov Calvin Petersen je ubranil 34 strelov, v kazenskih strelih je zaustavil poskusa Jonathana Toewsa in Patricka Kana, za goste iz Los Angelesa pa sta bila v tem delu uspešna Rus Ilja Kovalčuk in nato Kopitar. Tyler Toffoli je sredi druge tretjine Kralje povedel v vodstvo, v tretji minuti zadnje tretjine pa je izenačil Brandon Saad.

Junak večera je bil 24-letni Petersen, ki se je v dvorani United Center veselil svoje prve zmage v elitni konkurenci, na svoji komaj drugi tekmi v ligi NHL, nadomestil je bolnega Petra Budaja, Kralji pa so vendarle prekinili črn niz treh porazov.

"To je najboljši občutek na svetu. Očitno so se fantje res borili zame, to je nekaj resnično posebnega. Bržkone najbolj zabavna tekma hokeja v življenju," je bil poln občutkov Petersen, ki je letos še nastopal v nižji ligi. Ko je bil še najstnik je igral za Chicago Young Americans, zato mu bo ta zmaga ostala še toliko bolj v spominu. Dobra predstava Petersena vliva kanček upanja, da se bo razglašeni orkester Kings vendarle uglasil, potem ko so zaradi poškodb kolen ostali brez dveh vratarjev Jonathana Quicka in Jacka Campbella.

Kralji še naprej ostajajo prikovani na zadnje mesto ligaške razpredelnice, z najslabšim statističnim izkupičkom in zgolj 13 točkami na osemnajstih odigranih tekmah. Vodilni Toronto ima na vrhu razpredelnice 28 točk.

Šlo je za spopad dveh nekdanjih prvakov lige NHL. Chicago je nazadnje osvojil Stanleyjev pokal konec sezone 2014/15, medtem ko so bili kralji na vrhu hokejskega klubskega Olimpa sezono pred tem. Tudi Chicago ni najbolje krenil v sezono in je v spodnjem delu razpredelnice zahodne konference, s šestimi točkami več od zadnjeuvrščenega Los Angelesa. Kralje že zvečer čaka gostovanje v Nashvillu, pri vodilni ekipi zahodne konference in moštvu z drugim najboljšim izkupičkom v sezoni.

anže kopitar los angeles kings NHL Šport Kopitar povsem na dnu

Aktualni prvaki lige NHL Washington Capitals so slavili v gosteh pri Colorado Avalanche po podaljšku s 3:2, z lepim golom Nicklasa Bäckströma.

Nič kaj uspešni pa niso Vegas Golden Knights, ki so se minulo sezono prebili vse do finala in boja za Stanleyjev pokal, ta je šel v roke Prestolnikov, v tej sezoni pa so boljši le od Los Angelesa. Zlati vitezi iz mesta greha so izgubili doma proti St. Louis Blues z 1:4.

NHL, izidi:

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 1:2**
Anže Kopitar odločil v kazenskih strelih, 23 minut, 1 strel za LA.

Dallas Stars - Boston Bruins 1:0*
Winnipeg Jets - Buffalo Sabres 1:2**
Colorado Avalanche - Washington Capitals 2:3*
Vegas Golden Knights - St. Louis Blues 1:4
Anaheim Ducks - Toronto Maple Leafs 1:2*

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.