Šport
58 ogledov

Kopitar zabil, Kralji izgubili kalifornijski derbi

Anže Kopitar
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na torek odigrali pet tekem.

Hokejisti Los Angelesa so gostovali v San Joseju in kalifornijski derbi izgubili s 3:1. Za Kralje je v 24. minuti edini gol dosegel Anže Kopitar, ki je po podaji Ilije Kovalčuka in Dustina Browna izenačil na 1:1.

Tekmo je v 30. minuti odločil Čeh Tomaš Hertl, vsega 20 sekund pred koncem pa je zmago gostiteljev ob igralcu več na ledu potrdil Joe Thornton. Pred tem je San Jose že v prvem delu v 18. minuti v vodstvo popeljal Joonas Donskoi.

Erik Karlsson je kot podajalec sodeloval pri vseh uspešno zaključenih napadih domačih, vratar Martin Jones (22 obramb) pa je klonil le po strelu Kopitarja. Karlsson je na zadnjih 13 tekmah vedno dosegel točko, pri tem pa je le enkrat sam premagal vratarja tekmecev in imel v tem obdobju 21 asistenc. Ploščka tudi tokrat ni spravil mimo vratarja v mrežo, Jack Campbell je ubranil 26 strelov gostiteljev in je šele drugič stal med vratnicama na zadnjih štirih tekmah. Pred tem je 24 tekem manjkal zaradi poškodbe kolena. "Zelo smo se borili. Igrali smo dobro in bi si zaslužili zmago. Mislim, da sem kriv tudi jaz, ker bi moral posredovati bolje in ubraniti strel po drugem golu tekmecev," se je posul s pepelom Campbell.

Ekipo Los Angelesa, ki je spet na dnu zahodne konference, zdaj čakata dva prosta dneva, nato pa v Kalifornijo prihaja zadnjeuvrščena ekipa lige in vzhoda Ottawa.

Chicago Blackhawks je doma klonil v dvoboju s Calgary Flames, ki je slavil s 4:3 in je z 58 točkami na drugem mestu lige; osem več jih ima Tampa. Garnet Hathaway je petdeset sekund pred koncem gostom ob številčnem zaostanku igralcev na ledu zagotovil prednost s 4:2. Le 21 sekund pozneje je Brandon Saad zgolj ublažil poraz. Pred tem je v prvi minuti zadnje tretjine Johnny Gaudreau, ki je v četrti minuti dosegel tudi prvi gol na tekmi, gostujočo ekipo znova povedel v vodstvo s 3:2. Zadel je na zadnjih petih tekmah.

Igralci Toronto Maple Leafs so zapravili priložnost, da bi se po točkah izenačili s Calgaryjem, saj so na svojem ledu doživeli hladen tuš v dvoboju z Nashville Predators. Ti so zmagali s 4:0, ker je Pekka Rinne z 18 obrambami svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Mattias Ekholm, Colton Sissons in Kevin Fiala pa so vknjižili po gol in podajo.

Tako kot Toronto ima 56 točk sedaj tudi tokrat prosti podprvak Vegas, po eno manj pa imata Nashville in San Jose na petem in šestem mestu. Poleg Toronta sta brez zadetka tekmi pred svojimi navijači končali še dve ekipi. Igralci Philadelphia Flyers so s St. Louis Blues izgubili z 0:3, Montreal Canadiens pa z Minnesoto Wild z 0:1.

NHL, izidi:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3:1
Anže Kopitar je dosegel gol za Los Angeles.

Toronto Maple Leafs - Nashville Predators 0:4
Philadelphia Flyers - St. Louis Blues 0:3
Montreal Canadiens - Minnesota Wild 0:1
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice