Šport
271 ogledov

Kopitar blestel na zadnji dan starega leta

Anže Kopitar Kopitar na drugi tekmi ni vpisal točke.
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL ponoči gostovali v Koloradu in se na Silvestrovo veselili tesne zmage s 3:2 po podaljšku.

Odločilni gol je po 54 minutah dodatka dosegel Dustin Brown. Blestel je tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je strelsko statistiko dopolnil z dvema podajama za gol.

Kopitar je bil podajalec v 27. minuti, ko je kralje v vodstvo popeljal Drew Doughty in v 33., ko je za 0:2 zadel Sean Walker. Gostitelji so se približali v 41., ko je znižal Nathan MacKinnon, minuto in 50 sekund pred koncem pa je upanje na preobrat navijačem vrnil Carl Soderberg in izenačil na 2:2. V podaljšku se je sreča nato vendarle nasmehnila ekipi edinega slovenskega igralca v ligi.

Los Angeles je po slabem uvodu v sezono tik pred novim letom zaigral kot prerojen in na šestih tekmah dosegel pet zmag.

Z zadnjo zmago nekdanji dvakratni prvaki lige NHL (2011/12, 2013/14) koledarsko leto 2018 zaključujejo na predzadnjem mestu razpredelnice zahodne konference. Kralji so na 40 tekmah v tej sezoni zbrali 35 točk, še slabši so hokejisti St. Louis Blues, ki imajo na zadnjem mestu Zahoda 34 točk.

Kralji so od zadnjega mesta končnice, oziroma osmouvrščenega moštva zahodne konference Dallasa, oddaljeni devet točk. Na vrhu razpredelnice je Winnipeg z 52 točkami.

Kralje naslednja tekma čaka v igralniški Meki+ Las Vegasu, kjer bo poseben rekord lovil slovenski as Kopitar. Hrušičan je le en gol oddaljen od mejnika kariernih 300 golov v ligi NHL. V vsej karieri je sicer, ob 299 golih, zbral še 556 podaj in skupno 855 točk. V tej sezoni je dal devet golov, 18 podaj in ima 27 točk.

Najboljši december so imeli hokejisti Tampa Bay Lightning, ki prepričljivo vodijo v razvrstitvi vzhodne konference in v ligi. Tampa Bay ima 64 točk, drugi Toronto deset točk manj, najboljša ekipa zahodne konference Winnipeg ima dvanajst točk manj.

Hokejisti s Floride v decembru nisi niti enkrat izgubili po rednem delu ter so v Anaheimu z zmago 2:1 proti Ducks po podaljšku vpisali še šesto zmago po vrsti.

"Ko si vroč, si pač vroč, očitno vsi postajajo vroči ob istem času. Seveda je treba izkoristiti priložnosti, ko se ti ponujajo," je bil zadovoljen trener Tampe Jon Cooper.

Liga NHL, izidi:

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 2:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar dve podaji za Los Angeles)
Washington Capitals - Nashville Predators 3:6
New Jersey Devils - Vancouver Canucks 4:0
Minnesota Wild - Pittsburgh Penguins 2:3
Buffalo Sabres - New York Islanders 1:3
Carolina Hurricanes - Philadelphia Flyers 3:1
St. Louis Blues - New York Rangers 1:2
Columbus Blue Jackets - Ottawa Senators 6:3
Detroit Red Wings - Florida Panthers 3:4 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 1:2 (podaljšek)
Dallas Stars - Montreal Canadiens 2:3 (podaljšek)
Calgary Flames - San Jose Sharks 8:5
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice