Šport
140 ogledov

Kopitarjev soigralec je bil lačen hokeja

anže kopitar
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL po podaljšku s 3:2 na gostovanju premagalo San Jose Sharks.

Anže Kopitar ni dosegel točke, zato pa je njegov ruski soigralec Ilija Kovalčuk svoj drugi gol na srečanju zadel po dveh minutah in 29 sekundah dodatnega dela in odločil dvoboj.

V ekipo se je vrnil po desetih tekmah odsotnosti zaradi poškodbe gležnja.

"Dobesedno letel je po igrišču. Ima odličen strel, to je danes dokazal. Videlo se je, da je lačen hokeja, boril se je kot lev. Z njim smo bili nevarnejši tudi ob številčni premoči, dosegli smo gol ob igralcu več na ledu, v 'power playu' smo imeli v zadnjem času velike težave," je ruskega soigralca po tekmi hvalil Alex Iafallo, strelec drugega gola v šesti minuti tretje tretjine. Toda vodstvo 2:0 ni zadostovalo za zmago v rednem delu, domači so prek Lukaša Radila najprej izid znižali, Joe Pavelski pa je pol minute pred koncem izenačil, potem ko je njegova ekipa vratarja zamenjala s šestim igralcem. Pri obeh golih San Joseja je bil podajalec Erik Karlsson.

"Glavno je, da smo zmagali. Menim, da zasluženo. Sam sem se odlično počutil, celo bolje kot pred poškodbo, to se je videlo tudi na ledu. Zadnje dneve so odlično treniral, zahvalil pa bi se zdravniški ekipi kluba ter trenerjem, opravili so fantastično delo," pa je bil po tekmi navdušen ruski veteran, ki bo lahko svoje znanje spet dokazoval na noči na ponedeljek, ko bodo kralji gostovali v Las Vegasu.

Da odmor včasih zelo koristi, je dokazal tudi Patrice Bergeron, napadalec Bostona, ki se je na igrišča vrnil po 16 izpuščenih tekmah, ki so bile posledica poškodovanega rebra in ključnice. Vrnil se je s štirimi točkami, ki so izdatno prispevali k zmagi njegove ekipe proti Nashvillu (5:2). V statistiko je vpisal dva gola in dve podaji, drugi gol je bil njegov 300. v ligi NHL.

Tampa, vodilna ekipa lige, je spet v zmagovitem ritmu. V Torontu je tudi po zaslugi dveh golov Stevena Stamkosa zabeležila tretjo zaporedno zmago, zmagala je s 6:3. Še 12. tekmo zaporedoma je vsaj točko dosegel Nikita Kučerov, ki je k zmagi prispeval gol in štiri podaje in se prebil na drugo mesto najučinkovitejših igralcev lige, pred njim je le še napadalec Columbusa Mikko Rantanen.

Finec ima pred Rusom dve točki prednosti, na gostovanju njegovega Columbusa v Philadelphii, kjer so plavi jopiči zmagali s 4:3, ni dosegel točke. A sta ga uspešno zamenjala Cam Atkinson, ki je mrežo zatresel dvakrat, ter Artemij Panarin; Rus je poleg gola zbral še dve asistenci.

Columbus je zabeležil tretjo zaporedno zmago, enako velja tudi za drugo najboljšo ekipo lige Toronto, s 5:3 je bil boljši od New York Rangers. Dva gola in podajo je k zmagi prispeval Mitchell Marner.

Washington je s 4:0 v gosteh premagal Ottawo, najboljši strelec lige ruski superzvezdnik Aleks Ovečkin že tretjo zaporedno tekmo ni dosegel gola. Gostujoči vratar Pheonix Copley je za svojo prvo tekmo brez prejetega gola ubranil 35 strelov.

Ovečkinu se je na lestvici strelcev na tri gole približal Jeff Skinner, ki je bil v sezoni natančen že 26-ič. Prispeval je enega izmed treh golov Anaheima pri zmagi v Buffalu. Junak tekme pa je bil vendarle gostujoči vratar Šved Linus Ullmark, ki je za svoj drugi "shutout" v ligi ubranil 40 strelov.

S 3:0 je zmagal tudi Pittsburgh, v gosteh je bil boljši od Caroline. Dva gola je v statistiko vpisal Jake Guentzel, enega Kris Letang, podajalec pri vseh pa je bil Sidney Crosby. Vratar pingvinov Matt Murray je zbral 39 obramb, v sezoni je nepremagan ostal drugič, v NHL karieri pa osmič.

Colorado je na gostovanju pri Arizoni po dveh tretjinah vodil s 4:1, a na koncu dvoboj izgubil s 4:6. Da so domači tekmece ujeli je imel z dvema goloma največ zaslug Alexander Kerfoot, da pa so tudi zmagali, sta največ pripomogla zadnja dva gola Brada Richardsona.

Liga NHL, izidi:

San Jose Sharks - Los Angeles Kings 2:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar 1 strel na gol v 22:33 min. za Los Angeles)

Boston Bruins - Nashville Predators 5:2
Philadelphia Flyers - Columbus Blue Jackets 3:4
Detroit Red Wings - Florida Panthers 1:2
Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens 3:4 (podaljšek)
Calgary Flames - St. Louis Blues 1:3
Arizona Coyotes - Colorado Avalanche 6:4
Buffalo Sabres - Anaheim Ducks 3:0
Toronto Maple Leafs - New York Rangers 5:3
Ottawa Senators - Washington Capitals 0:4
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 0:3
Minnesota Wild - Dallas Stars 1:2 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Winnipeg Jets 0:1
Edmonton Oilers - Tampa Bay Lightning 3:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice