Šport
45 ogledov

Winnipeg po podaljšku strl najboljšo ekipo v ligi

winipeg jets
V derbiju severnoameriške hokejske so Winnipeg Jets znižali zaostanek za Tampo Bay Lightning.

Ekipa Winnipeg Jets je v derbiju severnoameriške hokejske lige NHL doma po podaljšku s 5:4 premagala vodilno moštvo Tampa Bay Lightning in na drugem mestu znižala zaostanek na šest točk. Na vzhodnem delu vodi Tampa (52 točk) pred Buffalom (45), na zahodnem delu pa Winnipeg pred Calgaryjem (po 46).

Anže Kopitar bo v Los Angeles Kings naslednjo tekmo igral 19. decembra doma prav proti Winnipegu. Kralji so s 25 točkami zadnji na lestvici in za točko zaostajajo za ekipo Chicago Blackhawks, ki je na domačem ledu v dvoboju s San Jose Sharks klonila s 3:7.

Derbi je odločil Mark Scheifele, ki je v rednem delu najprej izenačil in izsilil podaljšek, v katerem je po štirih minutah in 18 sekundah postavil končni izid. Jets so tako podaljšali niz zmag na pet. Scheifele je v dodatnem delu že tretjič v sezoni odločil srečanje, drugič na zadnjih treh tekmah, na 33 tekmah pa je zadel 21 golov ter ima 46 točk. S tem je na petem mestu najboljših napadalcev lige; Kopitar je 111. (21).

Igralci Calgary Flames so v St. Louisu Blues premagali s 7:2, Buffalo Sabres pa v Bostonu Bruins s 4:2. Finalisti minule sezone Vegas Golden Knights so podaljšku s 4:3 v New Yorku ugnali Rangers. Alex Tuch je po dveh minutah dodatnega dela zagotovil zmago vitezom, za katere je Marc-Andre Fleury ubranil 27 strelov. Dosegel je 423. zmago v karieri in se na večni lestvici lige na devetem mestu izenačil s Tonyjem Espositom.

Matthew Tkachuk je v St. Louisu, kjer je preživel mladost in kjer je bil zvezdnik NHL njegov oče Keith Tkachuk (z 208 goli v devetih sezonah za Blues), dosegel prvi gol. Vendar v dresu Flames, za katere sta Johnny Gaudreau in Alan Quine zadela po dvakrat. Dva gola je dosegel tudi Jack Eichel v Bostonu. Tudi on je zagrenil življenje ekipe v mestu, blizu katerega je preživel otroštvo.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - Vegas Golden Knights 3:4 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Arizona Coyotes 3:0
St. Louis Blues - Calgary Flames 2:7
Boston Bruins - Buffalo Sabres 2:4
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 3:7
Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning 5:4 (podaljšek)
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 4:2

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice