Šport
7157 ogledov

Kopitar drsalke obesil na klin

Slovenija Francija turnir Tivoli prijateljska tekma Gašper Kopitar Anže Petkovšek
Gašper Kopitar sklenil kariero.

Gašper Kopitar, mlajši brat slovenskega hokejskega asa Anžeta Kopitarja, se je odločil za konec tekmovalne kariere v hokeju. Šestindvajsetletnik je v Združenih državah Amerike igral za Manchester v nižji ligi ECHL.

Na klubski spletni strani so potrdili, da se je njihov napadalec Gašper Kopitar odločil, da drsalke obesi na klin in se upokoji kot profesionalni igralec hokeja. Hrušičan je to sezono odigral le sedem tekem, na katerih je v statistiko vpisal eno podajo.

V ligi ECHL je Kopitar zadnje tri sezone odigral v ekipi Monarchs, pred tem je bil na preizkušnji tudi pri moštvu Ontario Reign. V ligi ECHL je odigral 179 tekem v rednih delih sezon, na katerih je dosegel 98 točk, 35 golov in 63 asistenc, štirikrat pa je zaigral tudi v končnicah.

Že kot najstnik je igral v ZDA, nato se je za sezono in pol vrnil v Evropo, kjer je v švedski ligi igral za Moro, kjer se mu je v času NHL lockouta pridružil tudi Anže. V dresu članske reprezentance je zbral štiri nastope, zaigral je na svetovnem prvenstvu 2013 na Švedskem ter istega leta v olimpijskih kvalifikacijah.

Komentarjev 4
  • DebeliFranc 19:06 06.december 2018.

    Ja, kliknili pa smo. Kdaj bo tega konec. Debilnih naslovov mslim!

  • supreme 17:44 06.december 2018.

    Spet naslov, ki zavaja....kreteni