Šport
742 ogledov

Kopitarjev neuspeh voda na mlin Sloveniji

Anže Kopitar
Kraljem se končnica vztrajno odmika.

Los Angeles Kings so zabeležili tretji zaporedni poraz v ligi NHL in ostajajo trdno prikovani na zadnjem mestu lestvice. Kralji so v tem trenutku daleč od končnice in če se rezultatska krivulja ne bo kmalu obrnila navzgor, se bodo Anže Kopitar in druščina že ob koncu rednega dela poslovili od letošnje sezone.

Neuvrstitev v končnico bi lahko imela pozitivne posledice z vidika slovenskega hokeja, saj bi se v primeru neuspeha Kopitarjevega moštva močno povečale možnosti, da bi naš najboljši hokejisti zaigral za reprezentanco konec aprila na svetovnem prvenstvu skupine B v Astani.

anže kopitar los angeles kings nhl NHL Šport Kalvariji ni in ni videti konca

Kopitar po porazu proti Columbus Blue Jackets tovrstnim špekulacijam ni posvečal nobene pozornosti, saj z mislimi ostaja povsem osredotočen na potek dogodkov onkraj Atlantika.

"Zadnje tri tekme smo se lotili z napačnega konca, kar se je tudi videlo na končnem rezultatu. Tudi nocoj nismo bili tako daleč, a so se naše možnosti zmanjšale, ko smo jim podarili power play priložnosti in, ko razlika znaša tri gole, se je težko vrniti," je povedal 31-letnik, ki v luči slabih rezultatov ne beži pred odgovornostjo.

"Ne bom iskal izgovorov, na koncu je pomembno le, ali si zadel ali ne, ni pomembno, kako se je plošček odbil in kako lepo si igral ali streljal, če ne gre v mrežo. Pač treba je opraviti posel," je dodal.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.