Šport
32 ogledov

Tampa nadaljuje zmagoviti niz

Tampa Bay Lightning
V severnoameriški hokejski ligi NHL so moštva v noči na petek odigrala dvanajst obračunov.

Ekipa Tampa Bay Lightning nadaljuje zmagoviti niz. Floridčani so v gosteh nadigrali žilave člane kanadskega kolektiva Calgary Flames, ki so bitko za Calgary izgubili šele v loteriji kazenskih strelov s 4:5. Zmagovalec je bil v pravi drami znan šele v sedmem krogu kazenskih strelov, ko je Davida Ritticha ukanil J.T. Miller, po seriji zgrešenih oziroma ubranjenih strelov. Pred tem sta bila uspešna Victor Hedman za gostujoče Strele in Sean Monahan za domače Plamene. V rednem delu so ljubitelji hokeja lahko videli osem zadetkov. Med strelce se je vpisal tudi Steven Stamkos, ki je na svoji 700. tekmi zabil svoj 366. gol za drugo mesto na klubski lestvici najboljših strelcev. Pred njim je le še Vincent Lecavalier (383).

anže kopitar los angeles kings nhl NHL Šport Pri Kraljih tečejo pogovori, stanje je kritično

Boston Bruins je doma odpravil Anaheim Ducks s 3:1, Toronto Maple Leafs so bili s kar 6:1 boljši od Florida Panthers, Philadelphia Flyers pa je ugnala Nashville Predators z 2:1.

Do domačih zmag so prišli še hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so ukanili Minnesota Wild (2:1), Columbus Blue Jackets, ki so bili boljši od New Jersey Devils (2:1), Vancouver Canucks, ki so premagali St. Louis Blues (5:1) in Vegas Golden Knights, ki so bili boljši od New York Islanders (4:2).

Preostali izidi: Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings (1:4), Dallas Stars - Chicago Blackhawks (2:5), Arizona Coyotes - Montreal Canadiens (1:2).

Zadnji Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo v soboto igral pri San Jose Sharks, ki je izgubil doma proti vodilni ekipi Zahoda Winnipeg Jets s 3:5.

NHL, izidi:

Boston Bruins - Anaheim Ducks 3:1
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 6:1
Philadelphia Flyers - Nashville Predators 2:1
Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild 2:1
Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 1:4
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 2:1
Dallas Stars - Chicago Blackhawks 2:5
Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 4:5**
Arizona Coyotes - Montreal Canadiens 1:2
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 5:1
Vegas Golden Knights - New York Islanders 4:2
San Jose Sharks - Winnipeg Jets 3:5

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice