Šport
308 ogledov

Kopitar zabil na napetem kalifornijskem derbiju

Anže Kopitar
V najmočnejši hokejski ligi na svetu so v noči na sredo odigrali devet tekem.

Moštvo Los Angeles Kings je v noči na sredo v gosteh premagalo Anaheim Ducks (3:4). Kralji so zmago slavili v podaljšku, ko je tekmo odločil Nick Shore. Slovenski hokejist Anže Kopitar se je med strelce vpisal v prvi tretjini, ko je zadel za znižanje zaostanka na 1:2, poleg tega je na tekmi vknjižil še podajo.

Kralji so lepo nadoknadili zaostanek za gostitelji, v podaljšku pa je tekmo odločil Shore, ki je dobro minuto pred koncem podaljška na palico sprejel lepo podajo Dustina Browna in poskrbel za enajsto zmago Kraljev v sezoni. Brown je med drugim v rednem delu zadel za 3:3 in tako poskrbel za novo priložnost vodilne ekipe pacifiške skupine, ki je nato preko podaljška vknjižila dve točki.

tatar detroit red wings vancouver NHL Šport Tatar rešil zmago v izdihljajih tekme

Gol za Kralje je za znižanje zaostanka na 2:3 prispeval še Adrian Kempe, medtem ko je novinec v ekipi Alex Iafallo k celotnemu izkupičku prispeval dve podaji. Vratar Jonathan Quick je ubranil 33 strelov in pri zmagovitem Shorejevem golu v podaljšku dodal še podajo. Kopitar je na tokratni tekmi dosegel osmi gol v sezoni in je vodilni strelec ekipe iz Los Angelesa.

Anaheim je izgubil četrto tekmo zapored, gole pa so dosegli Rickard Rakell, Jared Boll in Sami Vatanen. John Gibson je ubranil 30 strelov, nato pa moral slabih sedem minut pred koncem rednega dela z ledu, ko ga je v glavo zadel plošček. Nadomestni vratar Ryan Miller je nato ubranil devet strelov. Kralji bodo v naslednji tekmi v noči na petek gostili ekipo Tampa Bay Lightning, Anaheim bo isti dan gostil Vancouver Canucks.

NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 3:4*
Anže Kopitar gol in podaja za Los Angeles.

Buffalo Sabres - Washington Capitals 3:1
New York Islanders - Edmonton Oilers 1:2*
Carolina Hurricanes - Florida Panthers 3:1
Montreal Canadiens - Vegas Golden Knights 3:2
New Jersey Devils - St. Louis Blues 1:3
Pittsburgh Penguins - Arizona Coyotes 3:1
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 1:3
Calgary Flames - Vancouver Canucks 3:5

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.