Šport
3 ogledov

Kopitar zgrešil kazenski strel

anže kopitar los angeles kings Reuters
Anže Kopitar je v hokejski ligi NHL z ekipo Los Angelesa gostoval v Chicagu in se veselil zmage s 3:2 po izvajanju kazenskih strelov. Kopitar je v skoraj 23 minutah na ledu sprožil le dva strela, strelske statistike pa ni izboljšal. Zgrešil je tudi kazenski strel. Edinega je sicer zadel soigralec Mike Richards.

V Chicagu so kralji dvakrat vodili. Prvič že v drugi minuti po zadetku Slave Vojnova, drugič pa v 38. minuti, ko je bil uspešen Jeff Carter. Toda prednost Kalifornijcev je v 48. minuti izničil Patrick Kane in izsilil podaljške. V teh ni bilo zmagovalca, zato so odločali kazenski streli. Odločitev je padla šele v šesti seriji, ko je bil uspešen Richards.

"Pri kazenskih strelih sem imel tudi nekaj sreče, saj je imelo kar nekaj igralcev težave z vodenjem ploščka. Toda dobili smo dve točki, to je najpomembnejše. Ni pomembno, kako pridemo do zmage, pomembno je le, da pridemo," je po tekmi dejal Quick, ki je zbral 35 obramb, vključno z obranjenim kazenskim strelom v zadnji tretjini, ko je ustavil poskus Viktorja Stalberga.

Calgary je s 4:3 zmagal v Minnesoti in se veselil tretjič zapored, New Jersey je tudi ob pomoči vratarja Martina Brodeurja, ki je vpisal že 650. zmago kariere, doma ugnal Philadelphio s 4:1, New York Rangers pa so po podaljšku premagali mestne tekmece Islanders s 4:3. Tekmo je odločil Marian Gaborik v izdihljajih podaljška.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 5:2
Washington Capitals : Toronto Mape Leafs 2:0
Florida Panthers : Carolina Hurricanes 2:0
Columbus Blue Jakcets : St. Louis Blues 1:2
Minnesota Wild : Calgary Flames 3:4
New Jersey Devils : Philaldephia Flyers 4:1
New York Rangers : New York Islanders 4:3*
Chicago Blackhawks : Los Angeles Kings 2:3**

*podaljšek
**kazenski streli
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.