Šport
83 ogledov

Kopitarjeva 1100. tekma v nasprotju z željami

Anže Kopitar Profimedia
Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški ligi NHL doživelo še drugi poraz zapovrstjo.

Po sobotnem porazu (0:2) je bil tudi tokrat s 4:1 na domačem ledu boljši Colorado Avalanche. Slovenski zvezdnik je odigral že 1100. tekmo v ligi NHL in vpisal podajo ob edinem zadetku Kalifornijcev.

Z 32 točkami v letošnji sezoni je 33-letni Hrušičan še naprej osmi najboljši strelec lige. Zbral je sedem golov ob 25 podajah na 27 tekmah. V karieri je vpisal že 1100 tekem za Kings, ki so ga na naboru izbrali leta 2005 kot 11. Od takrat je postal stalnica v mestu angelov in z moštvom osvojil dva Stanleyjeva pokala leta 2012 in 2014. V NHL se hitro približuje še enemu mejniku, saj je s 340 goli in 642 podajami blizu magične meje 1000 točk. Manjka mu jih le še 18.

Tokrat je na ledu prebil 20 minut in eno sekundo in proti golu tekmeca sprožil dva strela. Kapetan kraljev je dobil 63 odstotkov sodniških metov, v sedmi minuti zadnje tretjine pa vlil upanje kraljem s podajo za zadetek branilca Kurtisa MacDermida za 1:3.

Colorado, ki je na gol tekmeca sprožil 41 strelov v primerjavi z 28 kraljev, je nato deset minut kasneje postavil piko na i po zadetku Nathana MacKinnona. Pred tem je bil v prvi tretjini natančen Nazem Kadri, v drugi pa sta po gol prispevala še Andre Burakovsky in Joonas Donskoi. Kralje je tepla predvsem igra s hokejistom več, saj niso izkoristili niti ene od petih priložnosti s premočjo na ledu.

Drugi poraz zapovrstjo in skupno šestnajsti v sezoni pomeni, da je razlika kraljev do četrtega moštva v zahodni skupini, St. Louis Blues ostala pet točk, Los Angeles pa ima z osvojenimi 28 točkami še tekmo manj od prvakov iz sezone 2018/19. Colorado je na zahodu tretji s 34 točkami.

Trener kraljev Todd McLellan je prepričan, da so to tekme, iz katerih se lahko moštvo veliko nauči. "Vedno lahko kaj popravimo, sploh če pogledamo gole, ki smo jih prejeli. Saj so imeli še veliko drugih lepih priložnosti, ampak gre za stvari, ki se jih mladi hokejisti morajo naučiti, da napredujejo. Nekaj prejetih golov je posledica številnih majhnih napak, ki se nato nalagajo."

"Mislim, da smo ustvarjali več priložnosti kot na prejšnji tekmi proti istemu tekmecu. To je nekaj dobrega, kar lahko odnesemo. Smo pa prejeli zadetke, ki bi se jim lahko izognili. Je pa res, da bi lahko brez Cala Petersena v vratih prejeli še kakšnega več," je priznal McLellan in posebej pohvalil svojega vratarja, ki je zbral 37 obramb.

Šest manj jih je na tekmi med New Jersey Devils in New York Islanders zbral Ilja Sorokin v vratih otočanov. Slednji so po kazenskih strelih z zmago 3:2 ostali na vrhu lestvice v ligi NHL. V vzhodni diviziji so zbrali 42 točk, eno več od Carolina Hurricanes v centralni. Za nov par točk je v četrti seriji zadel 20-letni Oliver Wahlstrom.

Carolina je prav tako prišla do zmage, tokrat v gosteh proti Detroit Red Wings z 2:1. Zmag so se to noč veselili še Minnesota Wild, Dallas Stars in Ottawa Senators. Minnesota je bila s 4:1 boljša od Arizona Coyotes, Dallas je po kazenskih strelih z 2:1 ugnal Columbus Blue Jackets, Ottawa pa je doma presenetila Toronto Maple Leafs s 4:3.

Izidi:
Minnesota Wild - Arizona Coyotes         4:1
Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes  1:2
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars     1:2 (kazenski streli)
New Jersey Devils - New York Islanders   2:3 (kazenski streli)
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings   4:1
(Anže Kopitar, podaja, dva strela v 20:01 na ledu za Los Angeles)
Ottawa Senators - Toronto Maple Leafs    4:3
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice