Šport
272 ogledov

Kopitarjevi Kralji ostajajo vroči

Anže Kopitar Kings Profimedia Anže Kopitar.
Hokejisti iz mesta angelov ostajajo ena izmed najbolj vročih ekip severnoameriške lige NHL.

Los Angeles Kings so davi po srednjeevropskem času na domačem ledu vpisali še četrto zmago po vrsti. Ekipa iz mesta angelov je s 4:2 premagala Washington Capitals. Slovenski as Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce za domače moštvo.

Kralji so se na vrhu pacifiške skupine znova izenačili z Vegas Golden Knights. Obe ekipi imata po 82 točk, ob tem da so Kralji odigrali dve tekmi več. Kralji in Vitezi so tudi na vrhu zahodne konference.

V prvi tretjini sta svoje delo odlično opravila oba vratarja, saj sta mreži na obeh straneh ostali nedotaknjeni. Pheonix Copley je sicer za Kralje na tekmi zbral 20 obramb. Darcy Kuemper pa je imel na drugi strani 37 obramb.

Prvi gol je padel v 32. minuti tekme, ko so povedli gosti z golom Rasmusa Sandina. A manj kot dve minuti kasneje je bil na pravem mestu Vladislav Gavrikov, ki je po prestopu iz Columbus Blue Jackets dosegel svoj prvi gol za Kralje za prvo izenačenje.

Zvezdnik prestolnikov Aleks Ovečkin je bil tisti, ki je v tretji minuti zadnje tretjine ob moštveni premoči poskrbel za drugo izenačenje 2:2. A to je bil račun brez krčmarja.

Tokrat se je v Crypto.com Areni izkazal Mikey Anderson, ki je dosegel odločilni gol v osmi minuti tretje tretjine za vodstvo domačih 3:2. Izid je zgolj dve sekundi pred koncem tekme postavil Adrian Kempe, ki je zabil v nebranjeno mrežo.

NHL, izidi:

Winnipeg Jets - San Jose Sharks          2:3 (podaljšek)
Buffalo Sabres - Edmonton Oilers         2:3
Dallas Stars - Calgary Flames            4:5
Chicago Blackhawks - Ottawa Senators     5:0
Vancouver Canucks - Nashville Predators  4:3 (kazenski streli)
Los Angeles Kings - Washington Capitals  4:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.