Šport
23 ogledov

Kopitarjevi popolni na gostovanjih

Anže Kopitar Los Angeles Kings finale Reuters
Zanimivo, ampak peto tekmo za naslov prvaka NHL med ekipama New Jersey Devils in Los Angeles Kings nestrpno in z veseljem pričakujeta obe ekipi. Hudiči zato, ker se vračajo domov, Kralji pa, zato, ker so v letošnji končnici na desetih tekmah prav vselej slavili, vključno s prvima tekmama proti New Jerseyju.

"Mislim, da moja ekipa ne bo imela težav s samozavestjo,“ je novinarjem dejal trener LA-ja Darryl Sutter. Če njegova ekipa zmaga, bo prvič v zgodovini prišla do naslova NHL-prvaka, za kar je zapravila priložnost na tekmi pred dvema dnevoma, ko so izgubili z 1:3. Obraten pa je izid v zmagah.

"Seveda smo bili razočarani, ker smo zapravili priložnost, da bi naslov osvojili pred svojimi navijači. Vsakdo od nas se zbudi z mislijo, v kakšnem položaju smo, in kakšna odgovornost je na nas,“ razmišlja Dustin Brown. Zgodovina govori njemu v prid, saj se še nobeno moštvo v 70 letih Stanleyjevega pokala ni pobralo po zaostanku 0:3.

A New Jersey se jasno ne da. "Ne vemo, kaj se bo zgodilo. Zakaj pa ne bi slavili mi,“ optimizem ne zapušča njegovega trenerja s silno nogometnim priimkom Petra DeBoerja: "Najbrž ne bo preteklo 200 let, da bi kdo nadoknadil omenjeni zaostanek. Morda pa bomo mi prvi.“

Liga NHL, finale, 5. tekma, 2.00:

New Jersey Devils - Los Angeles Kings

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.