Šport
22 ogledov

Kopitarju obranil vseh sedem strelov

Anže Kopitar Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je na gostovanju pri ekipi San Jose Sharks izgubilo po kazenskih strelih z 2:3. Moštvi sta se po rednem delu razšli z izidom 2:2, tudi podaljšek ni prinesel zmagovalca. Ključni kazenski strel je dosegel Raffi Torres, nato pa je Antti Niemi ustavil poskus Jeffa Carterja in zmaga je ostala doma.

Slovenec Anže Kopitar je danes proti golu San Joseja sprožil sedem strelov, a je bil Niemi v domačih vratih neustavljiv. Kopitar je v statistiko vnesel tudi podajo pri izenačenju na 2:2 (to je bila njegova 38. točka v sezoni in 28. podaja, z njo se je na 12. mestu na lestvici najboljših podajalcev pridružil Rusoma Pavlu Dacjuku in Aleksandru Seminu), ko je bil za Kralje konec druge tretjine uspešen Dustin Brown. Los Angeles in San Jose sta zdaj s 53 točkami izenačena na četrtem mestu zahodne konference, oba sta že povsem blizu uvrstitvi v končnico.

Pittsburgh, Montreal, Chicago in Anaheim že imajo zagotovljena mesta v končnici, še bolj pa se ji je približal Vancouver, čeprav je z 2:3 izgubil v St. Louisu. A ker je izgubil po podaljških, ni ostal praznih rok, tako da za dokončno potrditev končnice potrebuje le še točko.

Zelo pomembno zmago je po podaljških zabeležil Winnipeg, s 4:3 je premagal Tampo. Junak tekme je bil Andrew Ladd, ki je v rednem delu dosegel dva gola, nato pa je uspešno izvedel še kazenski strel. Pri poražencih je spet dve točki (gol in podajo) vpisal Martin St. Louis, ki se je na lestvici najučinkovitejših igralcev lige na drugem mestu izenačil s soigralcem Stevenom Stamkosom. Oba imata 53 točk, tri manj od Sidneyja Crosbyja. Slednji je s St. Luisom izenačen na vrhu najboljših podajalcev (41 podaj).

Edmonton je še imel možnosti za uvrstitev med najboljših na zahodu, a po porazu z Minnesoto (3:5), za katero je dva gola dosegel Kyle Brodziak, jih praktično nima več. Zato ima povsem realne možnosti New York Islanders, ki je z dvema goloma Avstrijca Michaela Grabnerja s 5:2 ugnal Florido, prepričljiv je bil tudi Washington, ki je s 5:1 nadigral Toronto. Odpisana Philadelphia je bila s 4:2 boljša od New York Rangers, Ottawa pa s 3:2 od Caroline.

Liga NHL, rezultati:

San Jose Sharks : Los Angeles Kings 3:2 (kazenski streli)

(Anže Kopitar 1 podaja za Los Angeles)

Washington Capitals : Toronto Maple Leafs 5:1

Philadelphia Flyers : New York Rangers 4:2

St. Louis Blues : Vancouver Canucks 2:1 (kazenski streli)

New York Islanders : Florida Panthers 5:2

Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 3:2

Winnipeg Jets : Tampa Bay Lightning 4:3 (kazenski streli)

Edmonton Oilers : Minnesota Wild 3:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.