Šport
27 ogledov

Kopitarju se želja ni izpolnila

Chicago Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar in njegovi Los Angeles Kings so dobili nasprotnika v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL.

Čeprav si je Anže Kopitar za tekmeca bolj želel Detroit Red Wings, se bodo Kralji za vstop v veliki finale lige NHL pomerili s Chicago Blackhawks, najboljšo ekipo rednega dela sezone.

Chicago Blackhawks so v odločilni sedmi polfinalni tekmi proti Rdečim krilom v domači dvorani United Center po podaljšku zmagali z 2:1, v boju na štiri zmage pa so se s 4:3 prebili v konferenčni finale. Kralji, branilci naslova v tekmovanju za Stanleyjev pokal, ki so v polfinalu zahoda izločili San Jose Sharks, bodo finalni dvoboj začeli v gosteh. Prva tekma finala zahoda bo v soboto, 1. junija, v Chicagu.

Junak večera na sedmi tekmi pred več kot 22 tisoč gledalci je bil branilec Brett Seabrook, ki je premagal vratarja Jimmyja Howarda po 3:35 minute podaljška in Črnim sokolom prinesel zmago. Chicago, prvak lige NHL leta 2010, je sicer v 22. minuti povedel prek Patricka Sharpa, a je Detroit na uvodu v tretjo tretjino izenačil, ko je zadel Šved Henrik Zetterberg.


"Želel sem le prevzeti nekoliko več odgovornosti kot na prejšnjih tekmah. Trener nam je ves čas govoril, da mora obramba bolj garati in se več vključevati v igro. Čutil sem, da imam na ledu veliko prostora, zato sem se odločil za strel,"
je dejal Seabrook.

"Ploščka niti nisem videl, da bi šel v mrežo. Le slišal sem pisk sirene in fantje so skočili name. Tekma je bila tako fizično kot  psihično precej zahtevna, vendar menim, da je bilo proslavljanje s fanti po zmagi še bolj 'izčrpajoče', saj so me porivali z enega konca ledu na drugega in me 'bockali' pod rebra," je v smehu dodal Seabrook.

"Brez dvoma ima Chicago zelo nadarjeno skupino hokejistov. Mislim, da smo tekmecu nudili dostojen odpor, da je moral pokazati vse, kar zna. Zelo smo se zabavali v tem dvoboju," pa je bil kljub porazu dobre volje trener Detroita Mike Babcock.

Liga NHL, zahod, polfinale:
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 2:1 (podaljšek)
(Chicago se je s 4:3 v zmagah prebil v finale zahoda)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.