Šport
12 ogledov

Tudi Chicago izsilil sedmo tekmo

Chicago Reuters
Hokejisti severnoameriške hokejske lige NHL Chicago Blackhawks so si priborili odločilno sedmo tekmo polfinala konference, potem ko so sinoči v gosteh s 4:3 premagali Detroit Red Wings. Ekipi sta zdaj izenačeni na 3:3 v zmagah, odločilno tekmo pa bo v noči na četrtek gostil Chicago.

Chicago si je zmago priboril z odlično zadnjo tretjino, ko so njihovi igralci dosegli kar tri gole v razmaku devetih minut. Zaenkrat še ni znano, s kom se bo zmagovalec tega dvoboja pomeril v nadaljevanju. Tudi med branilci naslova Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja in moštvom San Jose Sharks je izid zaenkrat izenačen na 3:3.

Na vzhodu je vse jasno. Za uvrstitev v finale lige se bosta merili ekipi Boston Bruins in Pittsburgh Penguins.

Režiser tokratnega preobrata v Detroitu je bil Bryan Bickell, ki je v zadnji tretjini zadel za 3:2, nato pa so hokejisti Chicaga uspeli zadržati pomembno prednost do konca. Michael Frolik je kmalu zatem povišal na 4:2, zadetek Damiena Brunnerja v zadnji minuti tekme pa je za Detroit prišel prepozno. Čeprav so nato hokejisti rdečih kril na klop posadili svojega vratarja, jim tudi ob igralcu več na ledu ni uspelo izsiliti podaljška.

"Vse delamo tako kot je treba in naša samozavest samo raste, potem ko izkoristimo ponujene priložnosti. Zdaj smo v naletu in to želimo zadržati," je po tekmi dejal kapetan hokejistov Chicaga Jonathan Toews.

"Če bi mi kdo rekel, da bomo s Chicagom igrali sedem tekem, mu ne bi verjel, ampak rad igram razburljive končnice. Imamo priložnost, da jih premagamo. Mislim, da bo še zanimivo," pa je po tekmi dejal trener Detroita Mike Babcock.

Na sinočnji tekmi se je s kar 35 obrambami izkazal vratar Chicaga Corey Crawford, medtem ko jih je Jimmy Howard na drugi strani pred svojimi vrati ustavil 24.

Liga NHL, polfinale zahodne konference:
Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 3:4
(Moštvi sta izenačeni na 3:3 v zmagah)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.