Šport
1116 ogledov

Korak bližje k OI, Slovenke razbile tekmice

Alja Varagić, Nataša Ljepoja Profimedia
Slovenske rokometašice visoko ugnale Paragvaj.

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v drugi tekmi kvalifikacij za nastop na olimpijskih igrah, ki bodo letos poleti v Parizu, v Neu-Ulmu premagala Paragvaj z 32:14 (17:8). Slovenke odločilna tekma za preboj na OI čaka v nedeljo, ko se bodo ob 16. uri pomerile s Črno goro.

Slovenke so lov na olimpijske igre sicer začela s porazom proti gostiteljici Nemčiji s 25:31. Tokrat so na drugem preizkusu proti Paragvajkam pokazale povsem drugačen obraz in visoko nadigrale južnoameriške tekmice. Te na tem turnirju na papirju kotirajo najnižje, a so v četrtek proti Črni gori dokazale, da je treba biti z njimi previden.

Nemke so v uvodni tekmi današnjega dne z 28:24 premagale še Črno goro in tako Sloveniji naredile tudi manjšo uslugo v boju za OI, kamor vodita prvi mesti s kvalifikacijskega turnirja. Izbranke črnogorskega stratega na slovenski klopi Dragana Adžića tako ostajajo v igri za premierno vstopnico za OI.

Po dveh odigranih tekmah v Neu-Ulmu, na enem izmed treh olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, ima Nemčija na vrhu štiri točke, Slovenija in Črna gora po dve, Paragvaj je brez.

Slovenke so sicer odločno začele dvoboj proti na papirju slabšim tekmicam in povedle z 2:0 in 4:1. Paragvajke pred golom niso bile tako zanesljive in po osmih minutah tekme je Alja Varagić zadela za +5, pri 7:2 pa prisilila Južnoameričanke v prvo minuto odmora.

Tudi po tej je prednost počasi naraščala, tudi na račun izgubljenih žog paragvajskih rokometašic. Čvrsta obramba Slovenije na čelu z nekaj dobrimi posredovanji vratarke Maje Vojnović je pomenila prednost 10:2 po slabih 12 minutah igre.

Maja Vojnović | Avtor: Profimedia Profimedia

Paragvajke so vmes znižale na -6 (6:12), a je Tjaša Stanko po 20 minutah obnovila prednost osmih golov (14:6). Kmalu zatem je Valentina Klemenčič zadela za prednost +9 (15:6), Vojnovćč je še naprej solidno branila in prvi polčas se je končal z zajetno prednostjo (17:8).

V začetku drugega polčasa je bila razlika dvomestna (18:8). Tamara Mavsar je nato hitro zadela za +12 (20:8), po šestih minutah nadaljevanja pa je Varagić zadela že za +14 (22:8).

Paragvajke v začetku drugega dela kar nekaj časa niso zadele, po polovici nadaljevanja pa je bilo že +16 po golu Ane Abine pri 26:10. Slovenke so tudi v nadaljevanju z odlično igro v obrambi zaustavljale južnoameriške tekmice, ki so v drugem delu dosegle le šest zadetkov.

Slovenske rokometašice so prednost pred koncem dvoboja nato povišale celo na 19 golov pri rezultatu 30:11, na koncu pa so slavile z 18 goli razlike.

Pri Slovenkah je bila tokrat s šestimi goli najuspešnejša Mavsar.

Tamara Mavsar | Avtor: Profimedia Profimedia

Po štiri zadetke so dodale Stanko, Abina, Varagić in Ema Hrvatin. Pri Paragvaju je štiri gole dosegla Fatima Acuna Insfran. V vratih slovenske izbrane vrste se je izkazala tudi Vojnović, ki je na koncu zabeležila 16 obramb in postala igralka tekme.

"Izjemno sem zadovoljen s tem, kako je naša ekipa vstopila v tekmo. Paragvaj je izjemno neugodna ekipa za pripravo in igranje z njo. To je pokazal že proti Črni gori. Način, na katerega so naša dekleta nadzorovala tekmo, nas pred nedeljsko tekmo, ključno v tem olimpijskem ciklusu, veseli. Verjamem v celotno ekipo. V zadnjem obdobju smo napravili velike stvari," zadovoljstva in veselja po tekmi ni skrival selektor Adžić.

"Vesela sem, da smo tekmo zaključile na takšen način, si priigrale visoko razliko in vseskozi imele vse vajeti igre v svojih rokah. V nedeljo bomo morale biti z glavo pri stvari. Vse smo zelo motivirane, vemo kaj je naš cilj," pa je po tekmi za Rokometno zvezo Slovenije dodala Ana Abina.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice