Šport
19 ogledov

Korak manj, da bi bil spet najboljši

peking_liu_xiang_reuters Žurnal24 main
"Nisem še tako dober, kot sta aktualni olimpijski prvak Dayron Robles in drugi tekač David Oliver, a lahko ju ujamem," pravi olimpijski prvak iz Aten 2004 Liu Xiang. Ima načrt, kako bi mu to uspelo.

Se še spomnite kitajskega zlatega olimpijskega atleta Liuja Xianga? Leta 2004 je bil v Atenah zlat na teku na 110 metrov z ovirami in nato tri leta kasneje zlat na svetovnem prvenstvu. A nato so se začele vrstiti poškodbe in ni se več vrnil med najboljše. Zdaj ima nov načrt, da se vendarle vrne in to že na letošnjem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji. Namesto osmih korakov jih bo poslej do prve ovire naredil le sedem. Na tak način se nadeja vsaj pet desetink sekunde hitrejši čas. "Nisem še tako dober, kot sta aktualni olimpijski prvak Dayron Robles in drugi tekač ta hip David Oliver, a lahko ju ujamem. Upam, da bom lahko izpopolnil novo tehniko in s tem znižal zaostanek, ki si ga naberem v prvi polovici teka," je dejal danes 27-letni Kitajec. Svetovno prvenstvo je na sporedu avgusta, Liu pa bo novo tehniko prvič preizkusil maja na tekmi Diamantne lige v Šanghaju.

Da se prvi kitajski olimpijski zmagovalec v eni od tekaških preizkušenj res vrača, je novembra dokazal na azijskem prvenstvu, ki ga je dobil tretjič zapored. A njegov takratni čas 13,09 je še vedno občutno počasnejši od njegovega osebnega rekorda 12,88, ki ga je odtekel leta 2007 (takrat je bil to tudi svetovni rekord). Danes je svetovni rekorder Kubanec Dayron Robles, postavil pa ga je pred olimpijskimi igrami leta 2008.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.