Šport > Košarka
24 ogledov

"21 milijonov je bolje od treh milijonov"

Boban Marjanović Crvena zvezda EPA
Trener San Antonia Gregg Popovich je razkril nekaj podrobnosti o prestopu srbskega velikana Bobana Marjanovića.

Srbski center Boban Marjanović je v lanski sezoni igral za San Antonio Spurs, v ligo NBA se je podal potem, ko si je v Evroligi v dresu Crvene zvezde priboril naziv najkoristnejšega igralca.

Lani Marjanović za Ostroge ob hudi konkurenci pod košem ni veliko igral, poleg tega je zaslužil "le" milijon dolarjev na sezono. Poleti je zamenjal delodajalca in se podal v Detroit Pistons, kjer bo v treh letih prejel 21 milijonov zelencev.

Trener San Antonia Gregg Popovich je razkril, da Srb kljub bogati ponudbi sprva ni želel prestopiti v mesto, ki slovi po avtomobilski industriji.

"Boban je tako dober fant, da sem mu v nekem trenutku moral pojasniti, da je 21 milijonov precej bolje od treh milijonov. Rekel sem mu: 'Zbeži iz San Antonia! Odidi, to moraš storiti!' Toda, on se je kljub temu počutil slabo (ob prestopu, op. a.)," je dejal kultni trener, ki bo v prihodnosti najbrž sedel na klop reprezentance ZDA.

Najprej opazijo višino

V Detroitu so z novo pridobitvijo zelo zadovoljni, trener Stan van Gundy je že večkrat pohvalil srbskega velikana zaradi igre in odnosa do treningov.

"Vsi, ki so ga spoznali, so navdušeni. Ljudje seveda najprej opazijo njegovo višino, a gre za zelo dobrega fanta," je lep kompliment na račun Marjanovića izrekel temperamentni trener.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.