Šport > Košarka
11 ogledov

Amare že blesti kot Knick

Amare Stoudemire je na prvi tekmi za New York Knicks dal 32 točk. (Foto: Reuters Žurnal24 main
Prvo tekmo turneje NBA Europe Live so v Milanu dobili Knicks. Bestela sta Stoudemire in Gallinari. Za Nets je dobro debitiral Favors. Ta ponedeljek zvečer v Londonu igrajo Lakers in Timberwolves.
Zaradi dolge poti čez lužo ekipe evropskih tekem niso najbolj vesele, a komercialna plat je na prvem mestu. Letos bosta v Londonu odigrani tudi dve tekmi rednega dela, in sicer se bodo marca dvakrat pomerili Toronto Raptors in NJ Nets.

Začela se je t. i. predsezona v ligi NBA. Z 32 točkami nove zvezde New York Knicksov Amareja Stoudemira je ekipa lige NBA na prvi tekmi turneje NBA Europe Live v Milanu s 125:113 premagala domači Armani Jeans. Proti svojemu nekdanjemu klubu se je dokazal eden od treh Italijanov v NBA, Danilo Gallinari, ki je zbral 24 točk.

Lani najslabše moštvo New Jersey Nets je doma gostilo Maccabi Haifo in jih premagalo s 108:70. Navdušil je novinec (tretji na letošnjem naboru), Derrick Favors. V prvi četrtini je izvedel tri protinapade s spektakularnimi zabijanji, do konca je zbral 14 točk. "Bil je odličen. V obrambi je bil na pravem mestu, v napadu pa zelo odločen," ga je pohvalil trener Avery Johnson. Favours je dokazal, da si zasluži mesto v ekipi, potem ko je še pred enim tednom kazalo, da bo moral zapustiti klub, da bi vanj lahko prišel Carmelo Anthony. "Bolje se počutim, ko mi ni treba več skrbeti za te govorice. Mislim, da sem igral kar dobro." Tekmo si je ogledalo skromnih 5.174 gledalcev. Igrali so v Prudential Centru v Newarku, ki bo začasni dom Netsov, dokler ne zgradijo nove dvorane v Brooklynu.

Kobe Bryant Lakers | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Bryant bo bolj malo igral
Največ pozornosti pa je usmerjene v London in v tamkajšnjo dvorano O2, kjer se bodo v ponedeljek zvečer pomerili aktualni prvaki Los Angeles Lakers in lani ena slabših ekip, Minnesota Timberwolves. Tekma je že davno razprodana. Bolj zanimivo bo sedmega oktobra, ko bodo Jezerniki igrali proti Barceloni. Četrta tekma t. i. NBA Europe Live bo šestega, ko bodo v Parizu igrali Timberwolves in Knicks.

Novi krilni center Chicago Bullsov, Carlos Boozer, bo zaradi poškodbe dlani moral počivati do osem tednov. Poškodoval se je v soboto in bo moral na operacijo.

Žal evropski ljubitelji lige NBA ne bodo imeli možnosti veliko gledati Kobeja Bryanta. "Ne bo igral veliko. Na prvi tekmi bo igral le šest ali sedem minut, morda na drugi nekaj več," je ob prihodu v London dejal trener Phil Jackson. Bryant je imel julija operacijo na kolenu in tako za napore celotne tekme še ni nared (opravil je šele dva treninga). Morda pa to pomeni, da bo več na parketu Saša Vujačić, ki bi tako lahko izkoristil priložnost in si za redni del sezone priboril nekaj več minutaže od lanske res smešno nizke.

NBA, predsezona:

AJ Milano : New York Knicks 113:125
New Jersey Nets : Maccabi Haifa 108:70

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.