Šport > Košarka
4034 ogledov

Američan z doping testom izvedel, da je noseč

Reševalni pas/Twitter
Nekdanji košarkar PAOK-a, Panathinaikosa in Monaca je poskušal prelisičiti protidopinško organizacijo, a se mu ukana ni posrečila.

Ameriški košarkar D. J. Cooper, nesojeni reprezentant Bosne in Hercegovine, za katero bi moral zaigrati na EuroBasketu 2015, a mu je načrte prekrižala poškodba, je poskušal pretentati predstavnike protidopinške agencije, a pri tem neslavno pogorel.

Cooper se je bržkone zavedal da bodo protidopinški organi v njegovem vzorcu odkrili prepovedane snovi, zato je pridobil vzorec tujega urina. Ker očitno ni imel druge možnosti,  je oddal ženski urin, kar se je izkazalo za usodno napako.

Protidopinški organ je z analizo vzorca prišel do sklepa, da Cooper resda ni dopingiran, vendar bo moral v kratkem na pregled h ginekologu. Dekle, ki mu je nesebično priskočilo na pomoč, je bilo namreč nosečo. 

Kakšna bo kazen za iznajdljivega, a ne pretirano bistrega 28-letnika, za zdaj še ni znano.

Cooper si od leta 2013 služi kruh izgranjem košarke na stari celini. V tem času je nosil dres moštev PAOK, Enisey, Panathinaikos, Krasny Oktyabr, AEK Athens, Monaco, Élan Béarnais Pau-Orthez in BCM Gravelines.

Leta 2014 je zaprosil za bosansko državljanstvo in si izboril mesto v članski reprezentanci. Ognjeni krst naj bi doživel v kvalifikacijah za EuroBasket 2015, a je zaradi družinske krize zapustil reprezentančne priprave.

Po vrnitvi je utrpel poškodbo, zaradi katere je izpustil kvalifikacijski turnir. Po podatkih Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) njegova prošnja za pridobitev bosanskega državljanstva tako nikoli ni bila formalno procesirana.