Šport > Košarka
10 ogledov

Ameriški ''dream team'' povozil nasprotnike

kobe bryant lebron james zda Reuters
Ameriška košarkarska reprezentanca je v okviru priprav na olimpijske igre, ki se bodo v Londonu začele 27. julija, odigrala prvo pripravljalno tekmo od petih načrtovanih. Olimpijski prvaki in prvi favoriti za nov naslov so v Las Vegasu ugnali Dominikansko republiko s 113:59.

Najboljši košarkar na parketu je bil Kevin Durant, član finalistov minule sezone v severnoameriški ligi NBA Oklahoma City Thunderja, ki je zbral 24 točk. Zvezdnika LeBron James in Kobe Bryant sta sicer začela tekmo v prvi peterki, a ju je trener Mike Krzyzewski v nadaljevanju potegnil iz igre in jima dal nekoliko več počitka.

Medtem pa je Krzyzewski izvedel slabo novico, da je eden od reprezentantov Blake Griffin odpovedal olimpijski nastop. Razlog je raztrgan hrustanec v levem kolenu. Griffin je že zapustil pripravljalni tabor reprezentance ZDA in se vrnil v Los Angeles, kjer ga bržčas čaka artroskopska operacija. Vodstvo ameriške ekipe ga bo predvidoma v 12-članski vrsti zamenjalo z Anthonyjem Davisom.

V ponedeljek se bodo Američani v Washingtonu pomerili z Brazilijo, nato pa bodo priprave nadaljevali na stari celini, kjer se bodo pomerili še z Veliko Britanijo, Argentino in Španijo.

Pripravljale tekme za OI, rezultat:

ZDA : Dominikanska republika 113:59
Durant 24

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.