Šport > Košarka
44 ogledov

Avstralci brez najmočnejšega aduta?

Andrew Bogut Golden State Warriors EPA
Najboljši avstralski košarkar v zadnjih letih Andrew Bogut je predčasno končal letošnjo finalno serijo v ligi NBA, vprašljiv pa je tudi njegov nastop na olimpijskem turnirju v Rio de Janeiru.

Enaintridesetletni center kalifornijske ekipe Golden State Warriors Andrew Bogut si je poškodoval levo koleno na peti tekmi velikega finala severnoameriške lige.

Avstralski košarkar hrvaških korenin, starša Ankica in Mišo sta se na najmanjšo celino preselila v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja še iz takratne Jugoslavije, je pred prihodom k branilcem naslova lige NBA iz Oaklanda v letu 2012 nosil dres Milwaukeeja. Bogut je bil prvi izbor na naboru lige NBA leta 2005.

Bilo je zelo boleče

Bogut bo odsoten najmanj šest tednov, potem ko se je poškodoval v finalu končnice lige NBA. "Nisem najboljši v matematiki, ampak, kot so mi povedali, je šest do osem tednov najmanj za takšno poškodbo. Zato je zelo malo verjetno, da bom šel v Rio, če sem pošten," je dejal dva metra in 13 centimetrov visoki center Golden Stata.

Bogut jo je skupil med bojem z branilcem Cleveland Cavaliers J.R. Smithom. Po padcu se je prijel za levo koleno in zvijal od hudih bolečin, s parketa pa so mu morali pomagati.

"Nekako se je zaletel z vso močjo vame, s svojo ramo v mojo levo golenico. Bilo je zelo boleče, bolečina je bila tako močna, da sem najprej pomislil, da mi je povsem razbil koleno," je dejal Bogut, ki vseeno še vedno upa, da bo s takojšnjo rehabilitacijo vendarle nekako usposobil koleno ter se pridružil reprezentanci v Riu. "Trenutno sicer ne kaže najbolje, bomo videli čez en mesec, če se bom lahko vrnil na parket," je sklenil Bogut.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.