Šport > Košarka
45 ogledov

Cleveland izsilil sedmo tekmo

LeBron James Cleveland Cavaliers EPA
Cleveland Cavaliers so dobili šesto tekmo velikega finala lige NBA ter se vrnili po zaostanku 1:3 in finalno serijo izenačili na 3:3 v zmagah. Konjeniki so na domačem parketu s 115:101 premagali branilce naslova Golden State Warriors na krilih sijajnega LeBrona Jamesa, ki je na drugi tekmi po vrsti dosegel 41 točk.

Košarkarji Clevelanda so bili na robu izpada, a so se vrnili ter dobili zadnji dve tekmi z obilno pomočjo LeBrona Jamesa in Kyrieja Irvinga, ki je tokrat vpisal 23 točk, na prejšnji tekmi se je tako kot prvi zvezdnik konjenikov ustavil pri 41 točkah. James je 41 točkam tokrat dodal še 11 podaj in osem skokov. 

"To je pač LeBron. Je eden največjih vseh časov. Ko smo bili v izgubljenem položaju, sta nas on in Kyrie rešila. Pripeljala sta nas do tam, kjer smo si želeli biti, do sedme tekme," je po tekmi, na kateri so domači vodili že za 24 točk, tekmecem pa dopustili približanje na sedem, dejal trener Clevelanda Tyronn Lue.

Najkoristnejši igralec rednega dela lige NBA zvezdnik kalifornijskega moštva iz Oaklanda Steph Curry se je na šesti tekmi finalne serije ustavil pri 30 točkah, a moral, razburjen, predčasno zapustiti tekmo zaradi šestih osebnih napak. Ob tem je sodnik dosodil še tehnično napako in ga izključil, saj je jezno vrgel ščitnik za zobe v enega izmed gledalcev. Temu, Andrewu Forbsu, sinu enega lastnikov Clevelanda Nata Forbsa, se je takoj tudi opravičil.

"Piskali so mu šest osebnih napak, od katerih so bile najmanj tri smešne. Tukaj govorimo o dotikih in to v finalu NBA. Prav je, da se je razburil," je svojega varovanca podprl trener Steve Kerr. Zelo jezna je bila tudi Curryjeva žena Ayesha, ki je na družbenem omrežju Twitter med drugim zapisala: "Izgubila sem spoštovanje. Oprostite, ampak to je vse narejeno za denar ... Ali za ratinge." Pozneje pa je ta zapis izbrisala in se zanj opravičila.

Zgodovinska priložnost

Odločilna sedma tekma velikega finala, ko bodo znani letošnji zmagovalci elitnega severnoameriškega profesionalnega košarkarskega prvenstva, bo v noči na ponedeljek pri Golden Statu v dvorani Oracle Arena v Oaklandu. Lani je v velikem finalu Golden State naslov prvaka osvojil na šesti tekmi, ko je nadigral Cleveland ter slavil s skupnim izidom 4:2 v zmagah.

Cleveland ima priložnost, da postane prvo moštvo z naslovom po zaostanku z 1:3 v zmagah v finalu in da mestu prinese prvo veliko športno lovoriko po letu 1964. Nazadnje, še pred dobo Super Bowla, so Clevelandu naslov prinesli igralci ameriškega nogometa Cleveland Browns.

NBA, finale (6. tekma):

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 115:101 (31:11, 28:32, 21:28, 35:30) /3:3/
James (11 sk., 8 as.) 41, Irving 23; Curry 30.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.