Šport > Košarka
15 ogledov

Doma povsem drugačen obraz

lebron james steph curry EPA
Košarkarji Cleveland Cavaliers ostajajo neporaženi na domačem parketu v letošnji končnici lige NBA.

Na tretji tekmi finala lige NBA so Cleveland Cavaliers suvereno premagali Golden State Warriors s 120:90 in izid v zmagah znižali na 1:2. Pri domačih košarkarjih je blestel LeBron James, gostje pa tokrat niso imeli izstopajočega posameznika.

Dvorana Quicken Loans v Clevelandu tako ostaja neosvojljiva trdnjava v tokratni končnici. James je z 32 točkami, 11 skoki in šestimi podajami pokazal pot, kako lahko Cavaliers v finalu presenetijo favorizirane branilce naslova. "Prvič v tej seriji smo prikazali našo igro. Imeli smo več želje v vseh pogledih, zasluge za uspeh pa gredo tudi strokovnemu štabu, ki se je odlično pripravil na tekmeca," je po dvoboju dejal James.

Stephen Curry je bil prvi strelec gostov z 19 točkami ob metu iz igre 6:13 (trojke 3:9), Harrison Barnes je dosegel 18 točk, Klay Thompson pa zgolj deset. "Nimam kaj dodati. Oni so si bolj želeli zmage, mi pa nismo naredili stvari, ki bi jih morali za zmago. Kot sem že dejal, se lahko finale v trenutku obrne v drugo smer," je povedal trener Bojevnikov Steve Kerr.

Ob Jamesu so pri domačih izstopali še Kyrie Irving (30 točk), J.R.Smith (20) in Tristan Thompson (14 točk, 13 skokov). Cavaliers so tekmeca preskočili (52:32), bili so bolj natančni pri metih iz igre (52%), zadeli so več trojk (12:25) in imeli manj izgubljenih žog (13:18). In to kljub temu, da so igrali brez člana prve peterke Kevina Lova, ki si še ni opomogel po pretresu možganov na drugi tekmi.

Ekipi igrata na štiri zmage, po dveh tekmah na vsakem prizorišču pa se bosta moštvi v nadaljevanju izmenjavali na domačem parketu. Peta tekma je na sporedu iz ponedeljka na torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.