Šport > Košarka
10 ogledov

Blatt: "O Maljkoviću ne dvomim"

David Blatt EPA
Ruski selektor David Blatt Slovenijo vidi na prvem ali drugem mestu skupine D. želi si zdravilca za proste mete v svoji ekipi. Pa čeprav iz Afrike.

"Slovenija bi se morala uvrstiti v naslednji krog tekmovanja. Gre za izjemno ekipo, z odličnimi košarkarji in priznanim selektorjem. Slovenci imajo veliko orožij s katerimi te lahko premagajo. Na vseh položajih so igralci, ki lahko imajo dober dan in jih je težko zaustaviti," o ekipi, ki zastopa slovenske barve v Litvi, pravi David Blatt.

O Maljkoviću se ne dvomi

Eden najbolj priznanih trenerjev v Evropi, ki je pred štirimi leti Rusijo že popeljal do evropskega naslova, o tekmecu na slovenski klopi meni: "Nekoliko drugače je voditi posamezen klub ali reprezentanco. Res je, da slednjo vodi prvič, a Božo ima ogromno izkušenj. Že vrsto let vodi moštva zunaj svoje države. Je odličen trener, poleg tega pa tudi odlična osebnost. Sploh ne dvomim, da ne bi opravil odličnega dela s Slovenijo. O njem ne dvomim."

Tudi po neprepričljivi predstavi Slovenije proti Bolgariji Blatt ni podvomil o kakovosti reprezentance s sončne strani Alp. "To je normalno za prve tekme. Skoraj v vseh skupinah je tako. Naj spomnim le na dvoboj med Španijo in Poljsko, ko so branilci naslova skoraj izgubili. Prva tekma je neverjetno zahtevna, na drugem dvoboju je ponavadi vse že veliko boljše. To se je tudi zgodilo."


V iskanju zdravilca

In kako je zadovoljen z Rusijo, ki se bo s Slovenci pomerila v ponedeljek ob 17. uri? "Rad bi predvsem najel zdravilca za metanje naših prostih metov, lahko pride tudi iz Zimbabveja. Vem, da je dolga pot, a nujno ga potrebujemo. Naj pride z vsemi tistimi mažami in kostmi. Morda bo pomagalo."

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:32 05.september 2011.

    Navijajmo za naše košarkarje, ki se potijo v Litvi!KLIKNI www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni LED TV Gorenje ali mobilnika Nokia/Samsung...