Šport > Košarka
64 ogledov

Bo Dragić spet potegnil kratko?

Sport 20.02.13, Goran Dragic, slovenski kosarkar, foto: REUTERS Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi so razkrili začetni peterki ekip Zahoda in Vzhoda, ki se bosta pomerili na februarski tekmi vseh zvezd All Star v New Yorku. Gorana Dragića niso izglasovali v začetno peterko Zahoda. Ljubljančan pa ima še vedno možnosti za nastop na tekmi kot rezervist.

Košarkar vodilne ekipe lige Golden State Warriros Stephen Curry je na glasovanju za nastop na tekmi vseh zvezd prejel največ glasov in bo drugič zaigral na tej tradicionalni ekshibicijski tekmi, ki sicer nima tekmovalnega pomena.

Curry je prejel več kot poldrugi milijon glasov navijačev ter je za 42.000 glasov prehitel lanskega zmagovalca glasovanja superzvezdnika LeBrona Jamesa.

Prvič v zgodovini v prvi peterki dva brata

V ekipi Zahoda so bili v prvo peterko izbrani še Blake Griffin (Los Angeles Clippers), soigralec Bena Udriha pri Memphis Grizzlies Marc Gasol, Anthony Davis (New Orleans Pelicans) in Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), ki pa najverjetneje v New Yorku ne bo igral, saj je zaradi poškodbe že končal sezono. Namesto njega bo verjetno zaigral James Harden (Houston Rockets).

V začetni peterki moštva Vzhoda so LeBron James (Cleveland Cavaliers), Carmelo Anthony (New York Knicks), Pau Gasol (Chicago Bulls), John Wall (Washington Wizards) in Kyle Lowry (Toronto Raptors).

Prvič v zgodovini tekem vseh zvezd v ligi NBA se je zgodilo, da sta bila v začetni peterki izbrana brata, zgodovino na novo piše katalonska bratska naveza Marc in Pau Gasol. Brata Tom in Dick Van Arsdale sta sicer v letih 1970 in 1971 zaigrala na tekmi zvezd, vendar pa ne oba v začetnih peterkah.

Kdo bodo rezerve?

Rezerve bodo izbrali naknadno. In prav tu obstaja majhna možnost za nastop slovenskega košarkarskega reprezentanta Dragića, ki je tudi letos ključni igralec moštva Phoenix Suns, na spektaklu 15. februarja v sloviti dvorani Madison Square Garden. Možnosti so pičle, saj je za štiri mesta na obrambnih položajih precejšnja konkurenca.

Ameriški mediji veliko pozornosti namenjajo dejstvu, da v začetni postavi nista bila izbrana "superman" Dwight Howard (Houston Rockets) in Chris Paul (Los Angeles Clippers), prav tako pogrešajo aktualnega MVP prvenstva, sicer poškodovanega Kevina Duranta (Oklahoma City Thunder), ter nosilca igre San Antonio Spurs Tonyja Parkerja.

Znana sta tudi trenerja zvezdniških ekip, ta čast je pripadla strategoma Atlante in Golden Stata Miku Budenholzerju in Stevu Kerru, ki bosta 29. januarja sporočila še preostale udeležence košarkarskega spektakla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.