Šport > Košarka
40 ogledov

Bosanski center iz Krke v Zlatorog

Imran Polutak KK Zlatorog KK Zlatorog/Facebook
Slovenski košarkarski prvoligaš Zlatorog se je okrepil z 20-letnim bosanskim centrom Imranom Polutakom.

Imran Polutak je prišel iz novomeške Krke, z ekipo Zlatoroga, ki jo vodi Aleš Pipan, pa je sklenil sodelovanje do konca letošnje sezone.

Košarkar, ki v višino meri 209 centimetrov, je v dresu kluba iz dolenjske prestolnice nastopal vse od sezone 2011/2012, za prvo člansko moštvo pa je debitiral sredi oktobra 2014. V tej sezoni lige Nova KBM je nastopil na devetih tekmah, na katerih je v devetih minutah trem točkam dodal slaba dva skoka. Z ekipo je nastopal tudi v ligi ABA in prav tako na devetih tekmah v dobrih petih minutah v povprečju dosegal točko in skok.

Polutak je bil na svoji športni poti po dvakrat član reprezentanc Bosne in Hercegovine do 18 in 20 let. Minulo poletje je nastopil na evropskem prvenstvu divizije B do 20 let in svoji izbrani vrsti do petega mesta pomagal s povprečno 7,8 točke, petimi skoki in 1,4 podaje v slabih 19 minutah na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.