Šport > Košarka
97 ogledov

Bosh: Dajte no, to je Goran Dragić!

goran dragić miami heat Youtube
Izključitev Gorana Dragića na tekmi košarkarske lige NBA med Miami Heat in Portland Trail Blazers ni presenetila le slovenskega organizatorja igre, temveč tudi ostale košarkarje vročice.

Slovenski reprezentant Goran Dragić si je na tekmi v Miamiju prislužil prvo izključitev v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Organizator igre je dvakrat oporekal sodniški odločitvi in prejel dve tehnični napaki. 

chris bosh miami heat | Avtor: EPA EPA
Po drugi osebni napaki je Dragić vprašal ''kaj?'', kar je sodnika prepričalo, da je nekdanjega košarkarja Phoenix Suns predčasno poslal pod prho. Pri tem naj bi odločilno vlogo odigrale besede, ki jih Dragić izrekel po prvi dosojeni osebni napaki. Ljubljančan si je prislužil prvo izključitev v osemletni karieri, za nameček pa bo moral plačati kazen v višini 6000 ameriških dolarjev.

''Seveda, rad bi pomagal ekipi, na srečo smo zmagali,'' je na vprašanje, kako težko je bilo preostanek tekme spremljati iz garderobe, odvrnil Dragić. ''Po izključitvi je bilo zelo čustveno, ekipa me je podprla in vesel sem za to.''

Slovenski košarkar je razkril, da tekme ni spremljal, ogledal si je le zadnjih nekaj minut. ''Bil sem jezen. Hodil sem v krogu. Nisem mogel gledati. Spremljal sem zadnjih nekaj minut. Želel sem si pomagati, a je, kar je. Vesel sem, da smo zmagali,'' je povedal 29-letnik.

Po izključitvi mu je podporo na igrišču izrekel tudi trener Erik Spoelstra, a Dragić ni imel posluha za njegove besede, ''Če sem iskren, ne vem, kaj mi je rekel, ker sem bil v svojem svetu. Dogajale so se nore reči. Nikogar nisem poslušal, samo odpravil sem se proti garderobi.''

beno udrih miami heat | Avtor: Profimedias Profimedias
Ameriške novinarje je zanimalo, če je v preteklosti že kdaj moral zapustiti igrišče, bodisi na klubski bodisi na reprezentančni ravni. ''Izključen sem bil na tekmi državne reprezentance, a to je drugo,'' je odvrnil Dragić.

Izključitev je presenetila tudi trenerja in nekatere zvezdnike ekipe. ''Dajte no, to je Goran Dragić. Kaj takšnega nisem videl še nikoli. Videl sem hujše reči, pa fantje niso bili izključeni,'' je povedal Chris Bosh.

''Morda je bil sodnik jezen nanj. Presenetilo me je, ko ga je izključil,'' pa je incident komentiral Beno Udrih.

''Prva osebna napaka je stvar razprave. Druge nisem povsem dobro videl. To ni tehnična napaka. Dragić je gospod v tej igri,'' pa je v bran Slovencu stopil Spoelstra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.