Šport > Košarka
20 ogledov

Boston iz brezna do zmage

Paul Pierce Žurnal24 main
Košarkarji Bostona so proti Orlandu zaostajali že za 27 točk, a so le prišli do zmage. Tokrat brez slovenskih nastopov.

V ligi NBA sta bili ponoči odigrani le dve tekmi. Boston je v gosteh premagal Orlando, košarkarji ekipe Los Angeles Clippers pa so bili na domačem parketu boljši od Memphisa.

Boston je v drugem polčasu zaostajal že za 27 točk, a se je vrnil z delnim rezultatom 44:15, na koncu dvoboja pa je zmagal z 91:83. Paul Pierce je 19 od svojih 24 točk dosegel v drugem polčasu, celotna ekipa Magicov pa jih je v tem delu igre zbrala 25. "V prvem polčasu so nas povsem nadigrali. Dobili so skoraj vse odbite žoge. Nasmihali so se, si čestitali in podobno. Ob polčasu smo si dejali, da se moramo boriti," je po dvoboju dejal Pierce. Orlando je ob polčasu vodil z 58:37, še nikoli doslej pa ni izgubil, ko je na glavni odmor odšel z 21 točkami prednosti. "Znervirali so nas z agresivno igro, nato smo se preveč posvetili sodniškim odločitvam. Povsem so nas vrgli iz ritma. Težko je bilo gledati drugi polčas," pa je dejal trener Orlanda Stan Van Gundy. V njegovi ekipi je po 16 točk in skokov zbral Dwight Howard. Boston je prišel do zmage, čeprav sta manjkala branilca Rajon Rondo in Ray Allen ter center Jermaine O'Neal.

Los Angeles Clippers so Memphis premagali z 98:91, kar štirje igralci pa so pri zmagovalcih dosegli vsaj 17 točk. "Različni fantje so se izkazali. Naša predstava je bila res ekipna," je bil po zmagi zadovoljen trener Vinny Del Negro. Blizu trojnega dvojčka sta bila tokrat Blake Griffin in Chris Paul, prvi je zbral 20 točk devet skokov in osem podaj, Paul pa je zbral 18 točk, ulovil sedem odbitih žog in prav tolikokrat tudi uspešno asistiral soigralcem.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.