Šport > Košarka
11 ogledov

Boston še zmago od naslova

Kevin Garnett se je potrkal po prsih za zmago in 18 točk. (Foto: Reuters)
1/15
Žurnal24 main
Boston Celtics so v finalu lige NBA povedli s 3:2 v zmagah – Jezernike so v peti tekmi kljub odličnemu Kobeju Bryantu premagali z 92:86. Saša Vujačić je dosegel pet točk.

"Človek res noče oditi v Los Angeles z zaostankom 2:3 v zmagah. To je bila naša največja tekma letos. Zdaj imamo lepo priložnost: dve tekmi v LA-ju, dobiti pa moramo eno. Že vso sezono pa nam gre odlično na gostovanjih," je dejal s 27 točkami junak Bostona Paul Pierce.

Na strani prvakov je sicer Kobe Bryant dosegel 38 točk, v otipljivejšo pomoč pa mu je bil edino Pau Gasol z 12 točkami. "Tokrat je zatajila obramba. Dovolili smo jim polaganje za polaganjem! Ne moreš 'preživeti', če ima tvoj nasprotnik odstotek meta 56," je povedal prvi zvezdnik Jezernikov, ki je dosegel prvih 19 točk za svoje moštvo v drugem polčasu.

"Kobeja verjetno ne moreš ustaviti, vedeli pa smo, da lahko omejimo ostale fante in to je bil ključ do zmage," je še dejal Pierce. In učinek Saše Vujačića? Igral je deset minut, dosegel pet točk, imel po en skok, ukradeno žogo in osebno napako.

Liga NBA, finale:

Boston Celtics : Los Angeles Lakers 92:86*
Pierce 27, Garnett 18, 10 sk., Rondo 18, 8 pod.; Bryant 38, Gasol 12, 12 sk., Vujačić 5

* Boston v seriji vodi s 3:2 v zmagah, igra se na štiri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.