Šport > Košarka
20 ogledov

Boston vrnil udarec Chicagu

boston celtics EPA
Najuspešnejša NBA ekipa vseh časov Boston Celtics je v tretji tekmi končnice na vzhodu premagala Chicago Bulls in znižala zaostanek na 1:2.

Boston Celtics, prvi nosilci končnice vzhodne konference v severnoameriški košarkarski ligi NBA, so na tretji tekmi dvoboja z zadnjeuvrščenimi Chicago Bulls prišli do prve zmage. Potem ko so biki v Bostonu šokirali gostitelje in povedli z 2:0 v zmagah, so tokrat Kelti našli odgovor, slavili zmago s 104:87 in zaostanek zmanjšali na 1:2.

Kelte je ta teden pretresla smrt sestre zvezdnika Isiaha Thomasa, ki je umrla v prometni nesreči. "Želeli smo igrati zanj. Želeli smo zaigrati na vse ali nič in zmagati v upanju, da mu na obraz narišemo nasmeh," je po tekmi dejal Avery Bradley.

Al Horford je k zmagi prispeval 18 točk, Thomas in Jae Crowder sta jih vsak dodala po 16. Prvi strelec Chicaga, ki je zaradi poškodbe tik pred zdajci izgubil prvega zvezdnika Rajona Ronda, je bil Dwyane Wade z 18 točkami.

Rondo si je zlomil palec na desni roki in za zdaj še ni znano, koliko časa bo moral počivati, kar je hud udarec za moštvo nekdanjih šampionov, ko so z Michaelom Jordanom osvojili šest naslovov prvaka.

Rondo je poškodbo utrpel na drugi tekmi v Bostonu, podrobnejši rentgenski pregled pa je pokazal, da ima zlomljen palec. Zdravniki so ocenili, da operacija ne bo potrebna, vendar za zdaj še ni znano, kdaj se bo lahko vrnil na parket.

Na zahodu so do prve zmage na krilih Russella Westbrooka ter njegovih 32 točk v trojnem dvojčku prišli tudi košarkarji moštva Oklahoma City Thunder, ki so s 115:113 premagali Houston Rockets, a slednji v zmagah vodijo z 2:1. Z 2:1 so povedli tudi Los Angeles Clippers, ki so v gosteh pri Utah Jazz na tretji tekmi prvega kroga končnice zmagali s 111:106.

Liga NBA, končnica:

Vzhod:

Chicago Bulls - Boston Celtics 87:104 /2:1/

Zahod:

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 115:113 /1:2/
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 106:111 /1:2/

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.