Šport > Košarka
43 ogledov

''Brez dvoma velika sramota''

Matevž Zupančič Saša Despot
Najtrofejnejši slovenski košarkarski klub Union Olimpija je doživel nov hud udarec. Po porazu na drugi četrtfinalni tekmi lige Telemach v Domžalah se prvič v zgodovini ni uvrstil med štiri najboljše ekipe v Sloveniji.

"To je velika sramota, ki pa na prihodnost kluba ne bi smela vplivati," pravi direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič. Helios Suns je v 48 urah dvakrat premagal Union Olimpijo. Najprej za dve točki v Stožicah, sinoči pa v nabito polni dvorani Komunalnega centra v Domžalah še z 72:69.

"Naš cilj je bil samo eden in to je bil naslov državnega prvaka. Nismo ga dosegli, kar je brez dvoma velika sramota. A gledati moramo naprej, se nasloniti na dobre predstave v Evropi in ligi Aba ter pričeti ustvarjati ekipo za prihodnjo sezono," pravi Zupančič.

Union Olimpija bo v naslednjih mesecih doživela kar nekaj sprememb. Junija je na sporedu volilna skupščina, ki naj bi prinesla novega predsednika oziroma naslednika Janija Möderndorferja, hkrati pa se bo prevetrila tudi igralska zasedba. Od zdajšnjih košarkarjev imajo pogodbo za naslednje leto le štirje.

"Zagotovo je treba najprej prespati to razočaranje, nato pa potegniti določene poteze. Že nekaj časa skupaj s pokrovitelji delamo na prihodnosti kluba. Počasi sestavljamo ekipo za naslednjo sezono, ki bo, kot kaže trenutni finančni položaj, temeljila na mladih domačih igralcih," dodaja Zupančič.

Z izpadom v četrtfinalu so Ljubljančani ogrozili tudi sodelovanje v regionalni ligi Aba v prihodnji sezoni. Vanjo se lahko uvrstijo, če Krka osvoji naslov državnega prvaka ali pa, kot pravi Zupančič, s povabilom organizatorja.

Povsem drugačno pa je razpoloženje pri Helios Suns. Klub, ki je pred to sezono z novim lastnikom doživel korenite spremembe, se je v polfinale prebil iz lige za obstanek in zdaj čaka na tekmeca - Rogaško ali Grosbasket.

Prvi mož kluba in podjetja Helios Avstrijec Gerald Martens je po zmagi žarel od zadovoljstva. "Ponosen sem na te fante in naše mesto. Domžalčani so pokazali, da ljubijo košarko, zato jim že zdaj sporočam, da bodo v prihodnji sezoni spremljali še boljšo ekipo. Hkrati zagotavljam, da bo Helios Suns v novi sezoni nastopal v ligi Aba. Če se vanjo ne bomo uvrstili prek državnega prvenstva, imam že pripravljena finančna sredstva za nakup povabila," je dejal Martens.

Komentarjev 3
  • Jagijagi1 18:01 08.maj 2015.

    Verjetno si Zoki Janković oblizuje prste!

  • izy 11:18 08.maj 2015.

    KK Olimpija je edini klub na svetu, ki se senira že najmanj 10 let in upa, da bodo prek izstrošenih igrlacih iz bivše juge Evropski prvaki! Sramota za vse, ki ste v KK Olimpija. Kot dobro, bi moralo vodstvo kluba ...prikaži več za 5 let prepovedati nakup kakršnegakoli igralca iz bivše juge starejšega od 20 let! in dati možnost mlajšemu trenerju. Aja, pa vse trenutne kvazi "tujce" in igralce starejše od 25 let nemudoma odpustiti! Upam, da jih ne bomo gledali v ABA ligi naslednje leto. KK Olimpija ni več hram slovenske košerke in blagovna znamka kot je bila pred 15 leti in več - na žalost oz. to kažejo rezultati vodstev in igralcev.

  • patrijarh 11:18 08.maj 2015.

    Nehajte jokat.s tako ekipo bi mogli pometat.