Šport
57 ogledov

Helios Suns izločili Olimpijo

Helios Suns, Olimpija Kzs.si
V četrtfinalu končnice je ekipa Helios Suns na drugi tekmi premagala Union Olimpijo z 72:69 in se uvrstila v polfinale.

Pet sekund pred koncem tekme v Domžalah je Alen Omić z zabijanjem poskrbel za 69:69. Sledila je minuta odmora za Domžalčane, tik pred zaključkom tekme pa se je za met za tri točke odločil Jure Pelko, ob tem pa ga je po mnenju sodnika Saše Pukla s prekrškom zaustavil Marko Marinović.

Gostitelji so tako imeli na voljo tri proste mete, kasneje ša še dodatna dva in žogo s strani, saj se srbski organizator igre nikakor ni mogel sprijaznisti s sodniško odločitvijo. Na terenu je prišlo tudi do prerivanja med igralci obeh ekip. Pelko je zadel tri od petih prostih metov in tekma je bila odločena. Tudi pol sekunde je bilo sicer dovolj, da so si košarkarji še enkrat nekoliko skočili v lase, a brez hujših posledic.

Že ob polčasu so domačini sicer vodili s 43:29, a so tretjo četrtino Ljubljančani odprli z delnim izidom 8:0, pred četrto četrtino pa so zaostajali le še za točko (52:51). Zadnji del tekme je Olimpija znova dobro začela, po petih točkah Gorana Jagodnika, ki tako ostaja brez slovenskega državnega naslova v svoji karieri, pa so gostje povedli z 59:52, na polovici četrtine pa so še vodili z 62:58. A nato so pobudo znova prevzeli izbranci Gašperja Okorna in 14 sekund pred koncem povedli z 69:67. Nato je sledila že opisana končnica tekme.

"To je sramota"

"Drugi polčas smo odigrali zelo dobro, zmago pa so nam preprečili sodniki. To je že drugo leto, da Sašo Pukl odloča o usodi Olimpije, lani v finalu, letos v četrtfinalu. To je sramota. Da se takšna tekma, pred takšnimi gledalci, ob takšni borbenosti, odloča s prostimi meti. Pelko je bil na desetih metrih, bilo je pol sekunde do konca ... V garderobi imamo fanta, ki joka, prisega, da ni storil napake. Tekmec ga je brcnil, to je prekršek v napadu. Gospod Pukl sodi že desetletje, je izkušen, očitno ima nekaj proti Olimpiji. To je sramota, da lahko sodnik odloča o usodi kluba kot je Olimpija," je bil po dvoboju besen Jagodnik.

"Poglejte si posnetek tekme, koliko je bilo pisanih prekrškov, lahko tega zadnjega tudi izpustite. To se nikjer ne piska. Bi se to v Srbiji piskalo Partizanu, Crveni zvezdi? O tem pišite, če želite dobro slovenski košarki. S tem ne zmanjšujem zmage Heliosa. Vsi bi radi videli Olimpijo na kolenih. In to zdaj tudi je. Boste zdaj pisali o drugi ligi, če je to cilj ... Zakaj sodniki niso nikoli krivi? Ti mladi fantje niso prišli sem, da jih nekdo krade," se s sodniškim kriterijem ni strinjal tudi trener Olimpije Memi Bečirović

"Potem pa naj imajo tako. Tudi uprava kluba je kriva, ker Olimpija nima več statusa. Ne gre samo za to tekmo. Kaj je zdaj treba narediti? Igraš nekoliko slabše, si pod pritiskom, na koncu te pa še okradejo. Ne govorim samo o zadnjem metu. Že prej je bil Marinovićev prodor, pa Prepeličev, bili so prekrški, ki pa se niso piskali. V redu. Saj poznamo košarko, torej nočeš piskati prekrška.Če želiš navijati za eno ekipo, pa navijaj, potem pa so reči pač takšne. V tujini se to ne dogaja, samo tu. Na žalost," je še dejal nekdanji slovenski selektor. 

"Njihovo obnašanje je smešno"

"Mislim, da smo se zasluženo uvrstili v polfinale, dvakrat smo jih premagali v tesni končnici. Dokazali smo, da lahko napeto tekmo dobimo tudi proti boljšemu nasprotniku. Na koncu je za slab priokus poskrbelo obnašanje gostov, to ne sodi na košarkarska igrišča. Jokanje, ker je Pelko dobil tri proste mete ... Naj si ogledajo posnetek. Meni je žal, nisem "antiolimpist", sem iz Ljubljane, pravzaprav Olimpijin človek. Men je hudo, da se to dogaja z Olimpijo, sem pa tudi profesionalec. Trenutno sem v Domžalah, mi gremo v polfinale. Verjeli smo v to. To jokanje je nesmiselno. Imeli so na voljo 15 minut, da nas premagajo, potem ko so v prvem polčasu izgledali neobogljeno. Meni je njihovo obnašanje smešno. Imeli so čas, da pretepejo Helios sredi Domžal, prišli so v vodstvo, vse so imeli v svojih rokah, a na koncu jokajo," pa je menil trener Sonc Okorn.

"Morda nimamo individualne kakovosti, imamo pa srce, ekipo. Verjamemo v naše delo. Verjeli smo, da lahko premagamo Olimpijo," je zaključil domžalski trener.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.