Šport > Košarka
18 ogledov

Brez košev Allena ni zmage Keltov

Pau Gasol je končal z dvojnim dvojčkom, Kobe Bryant je sicer slabo zadeval, a vs
1/22
Žurnal24 main
Los Angeles Lakers so na tretji finalni tekmi lige NBA z 91:84 v gosteh premagali Boston Celtics in v zmagah povedli z 2:1. Odločil je Derek Fisher (16 točk), povsem zatajil pa Ray Allen (dve točki).
To je res velika zmaga za nas, a v četrtek potrebujemo novo zmago. Morali bomo igrati precej bolje, Ray Allen bo zadeval. Tako slabega večera ne bo imel še enkrat.
Derek Fisher

Spremljamo sila nenavaden finale najmočnejše košarkarske lige na svetu. Potem ko na drugi tekmi niso bili razpoloženi taki mojstri, kot so Kobe Bryant, Paul Pierce, Kevin Garnett …, je tokrat povsem zatajil junak prve zmage Boston Celticsov Ray Allen. V nedeljo je zbral 32 točk (osem trojk). Na tretji tekmi, prvi v bostonskem Gardnu, pa je iz igre metal 0 proti 13. Zgrešil je vseh osem metov za tri, tudi tistega v zadnji minuti, ko bi svoje moštvo lahko približal na vsega točko zaostanka. A namesto njegove trojke je sledil protinapad Dereka Fisherja. Ta je zadel in izsilil še osebno napako. Poglejte v dodanem videu. Los Angeles Lakers so povedli za sedem (87:80) in nato z zmago 91:84 povedli v finalni seriji 2:1.

Mislim, da se še ni zgodilo, da bi nekdo, ki je na tekmi zadel osem trojk, na naslednji metal 0-13. Ray bo jutri prvi na treningu in na četrti tekmi bo že pravi.
Doc Rivers

Fisher je bil s 16 točkami junak druge zmage Jezernikov. Bryant je tokrat sicer dal 29 točk, a vendarle še ni pokazal pravega obraza, saj je iz igre zgrešil 19 metov. Pri dvojnem dvojčku se je ustavil Pau Gasol. Saša Vujačić je bil na parketu nekaj sekund in svojo statistiko oplemenitil z dvema prostima metoma. Medtem se je pri Keltih prebudil Garnett, njihov največji dolžnik s prvih dveh tekem. Tokrat je iz igre zadel 11 metov od 16 in končal pri 25 točkah. "Ob koncu so pritisnili, a niti za trenutek niso imeli tekme pod nadzorom. Mi smo zadevali ob ključnih trenutkih," je strnil Bryant. Razpoloženje košarkarjev Keltov so odražali njihovi obrazi. Poglejte v galeriji. Četrta tekma bo v noči na petek.

Liga NBA, finale:

Boston Celtics : Los Angeles Lakers 84:91  /1:2/
Bryant 29, Fisher 16, Gasol 13, 10 sk., Bynum 9, 10 sk.; Garnett 25, Pierce 15, Perkins 5, 11 sk., Rondo 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.