Šport > Košarka
7 ogledov

Brezec: Vsako tekmo gremo na zmago

Primož Brezec je obljubil, da bo zabijal, kot bo treba, in to na Poljskem tudi p
1/14
Žurnal24 main
Zabijal je in članu podprvakov lige NBA, Marcinu Gortatu, pokazal, kako se igra pod košem. Primož Brezec: "Vsako tekmo gremo na zmago in brez preračunavanja, tako bo tudi proti Turčiji."

Na tekmi proti Poljakom je bil med najboljšimi v slovenski izbrani vrsti center Primož Brezec. Ta je v svojo statistiko vpisal 12 točk, dva skoka in eno blokado, polovico svojega strelskega učinka pa je dosegel v tretji četrtini. To je Slovenija tudi z njegovo pomočjo dobila z rezultatom 22:11. Tako kot je napovedal pred odhodom na evropsko prvenstvo, je zabijal takrat, ko je bilo najbolj potrebno.

Sežančan je prispeval tudi levji delež v dvoboju s prvim poljskim zvezdnikom Marcinom Gortatom, ki je tokrat dosegel le šest točk, njegovo povprečje do dvoboja s Slovenijo pa je bilo kar 17 točk na tekmo. "Menim, da smo z Erazmom Lorbkom in Urošem Slokarjem naredili velik posel v obrambi. Dobro smo zaustavili Gortata in Macieja Lampeja, v prvem polčasu nam je nekaj preglavic z metom od daleč povzročal le Szymon Szewczyk. Kot ekipa smo sicer vsi delovali zelo homogeno. V drugi četrtini smo pokazali našo moč v obrambi. Dovolili smo jim le 60 točk in tu leži največji razlog za našo zmago," je po tekmi s Poljaki povedal Brezec.

Ta je sicer že razmišljal tudi o naslednjem tekmecu Slovenije. To so Turki, ki se bodo s četo Jureta Zdovca pomerili v sredo ob 21. uri. Tekma bo odločala tudi o prvem mestu v skupini F in s tem tudi o nekoliko, vsaj na papirju, lažjem tekmecu v četrtfinalu. "Turška reprezentanca igra dobro košarko. Že v Varšavi sem povedal, da so me presenetili s svojimi predstavami, na enak način pa nadaljujejo tudi v drugem delu tekmovanja. Imajo visoke in hitre centre, obeta se nam še ena velika bitka pod koši. Vsako tekmo gremo na zmago in brez preračunavanja, tako bo tudi proti Turčiji," meni novi član NBA ekipe Philadelphia 76-ers.

 
 

Vsako tekmo gremo na zmago in brez preračunavanja, tako bo tudi proti Turčij.

Primož Brezec

 
Slovenski košarkarji so v osmih dneh odigrali že pet tekem. Se utrujenost v reprezentanci že pozna. Brezec je prepričan, da ne: "Na Rogli in v Kranjski Gori smo imeli odlične priprave in vsi lahko brez večjih težav odigramo 30 minut na posamezni tekmi. Nas pa žal vse bolj mučijo poškodbe, ampak te so sestavni del športa. Upam, da bomo čim več igralcev lahko zakrpali in bodo na razpolago v četrtfinalu." Trenutna zdravniška bilanca res ni najboljša. Matjaž Smodiš še vedno ne igra zaradi poškodovanega hrbta, Goran Dragić pa naj bi, po besedah Zdovca, kljub veliki želji moral izpustiti preostale tekme na prvenstvu. Težave s komolcem ima Uroš Slokar, Domen Lorbek pa je na srečanju s Poljaki prejel močan udarec v vrat.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.