Šport > Košarka
21 ogledov

Bryant: "Fantje so bili utrujeni"

Bryant verjame, da lahko z enako ekipo prihodnjo sezono zmagujejo. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Utrujenost. To je razlog, da so Los Angeles Lakers z metlo sklenili sezono v polfinalu Zahoda. Tako meni Kobe Bryant. Skupaj z njim se sprašujemo, kako naprej? Bi veljalo razmisliti o Tonyju Parkerju?
Phil Jackson je kot glavni trener v NBA osvojil 11 prstanov, skupaj s Kobejem Bryantom pa v letih 2000, 2001, 2002, 2009 in 2010.

Los Angeles Lakers so igrali za svoj tretji zaporedni naslov prvaka lige NBA, a so jih v polfinalu Zahoda s 4:0 v zmagah izločili Dallas Mavericks. Slednji so jih na četrti tekmi več kot premagali – ponižali s 122:86. 77 tekem v končnici v zadnjih štirih letih je Jezernike psihično in fizično utrudilo, razlog za prezgoden konec sezone pojasnjuje Kobe Bryant, s skoraj 25 milijoni letnega honorarja najbolje plačani košarkar v NBA. "Dolgo smo bili v vrhu … to je bil izjemen, a zelo dolg niz. Glavni razlog za konec je faktor utrujenosti. Fantje so bili utrjeni. In ko si utrujen, gre narobe tudi tisto, kar ponavadi ne gre," je po sredinem treningu (ja, Bryant še ni odšel na počitnice) v kalifornijskem El Segundu razlagal Bryant.

Lakers so za plače svojih igralcev letos odšteli slabih 92 milijonov ameriških dolarjev. Za primerjavo: Miami Heati so porabili 67 milijonov.

Kako naprej? "Poleti bo nekaj fantov počivalo, nekaj nas bo treniralo, nekaj se jih mora pozdraviti. Nato pa se bomo vsi morali ponovno osredotočiti, priti nazaj z razlogom in pripravljeni," zatrjuje Bryant. A tako preprosto ne bo. Najprej jih čaka odločitev o trenerju, potem ko se je poslovil Phil Jackson. Nato bo njegov naslednik moral poskrbeti za prevetritev kadra. Potrebujejo boljšo klop, potrebujejo novega organizatorja igre, a za zdaj se govori le o menjavi na centrskem mestu oziroma o Dwightu Howardu. Ta je govorice o odhodu iz Orlando Magicov že zavrnil, v Kaliforniji pa že vlada evforija z željo po prihodu Supermana.

Mediji s Floride že več dni pišejo o odhodu Dwighta Howarda. Superman ima vsega dovolj in jim je namenil naslednje besede: "Kot da me s temi neumnimi članki novinarji Orlando Sentinela želijo nagnati iz Orlanda! Ali lahko, prosim, uživam v poletju in se v miru pripravim na novo sezono v Orlandu? Isto ste storili Shaqu! Še enkrat rečem: nehajte z neumnimi članki, saj ne bodo vplivali na mojo odločitev. Nočem, da jim navijači verjamejo."

Kakorkoli že: z okrepitvami Lakersom ne bo lahko – prihaja nova kolektivna pogodba (če se uspejo dogovoriti, za zdaj še grozi lockout), ki naj bi zaostrila salary cap (zdaj so v njem dovoljene izjeme in Lakers ga od vseh najbolj presegajo – za več kot 30 milijonov!). Ker imajo z večino igralcev večletne in bogate pogodbe, bodo imeli pri trgovanju kar nekaj težav. Njihova klop ni najboljša in tako bodo težko kaj dobrega ponudili. Nadalje: na nabor prihaja ena slabših generacij v zadnjih dveh desetletjih, tudi nabor prostih odličnih igralcev ne bo posebej dolg – morda bi lahko razmislili o branilcu Tonyju Parkerju, ki se mu izteka pogodba s San Antonio Spurs.

Bryant vseeno ostaja optimist. "Če me vprašate, ali verjamem, da se bomo vrnili in spet zmagovali, vam odgovorim, da v to absolutno verjamem. Če se ta ekipa vrne, kakršna je, verjamem, da lahko spet zmaguje," je po zadnjem treningu, ki ga je vodil Jackson, dejal MVP zadnjih dveh finalov. "Marsikdo pričakuje, da brez Jacksona ne bomo več zmagovali. Ja, to bo res izziv." Kobe ne skriva razočaranja, da Jackson odhaja. "Žalostno je, kako se je končalo, a spominjali se bomo dobrih časov, lanske sezone, pa predlanskega uspeha." In kaj bo najbolj pogrešal? "Njegovo življenjsko filozofijo, ki sem jo posvojil tudi sam in jo bom obdržal. Imel je velik vpliv name in na mojo košarko. Pogrešal bom najine pogovore. Na letalu sva vedno sedela drug ob drugem," o Jacksonu še pove Bryant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.