Šport > Košarka
14 ogledov

Bryant le še korak od Virtusa

Kobe Bryant Žurnal24 main
Kobe Bryant in Virtus Bologna naj bi bila le še korak oddaljena od končnega prek dva milijona ameriških dolarjev vrednega dogovora.

Italijanski košarkarski klub Virtus Bologna naj bi dosegel ustni dogovor z ameriškim zvezdnikom Kobejem Bryantom. Član Los Angeles Lakers, ki igra v severnoameriški košarkarski ligi NBA, naj bi za italijansko moštvo igral med lockoutom, je za ameriško tiskovno agencijo AP dejal anonimni vir blizu Virtusa.

Obe strani naj bi se dogovorili za 2,2 milijona evrov za uvodnih 40 dni v italijanskem državnem prvenstvu, uradne pogodbe pa Američan še ni podpisal. Bryant je bil zaradi sponzorskih obveznosti dva dni v Italiji, vendar se je že vrnil v ZDA na nove pogovore glede lockouta. V tem času naj bi 33-letnik dobil delovno dovoljenje in se v Italijo vrnil prihodnji teden. V dogovoru pa bo klavzula, da se Bryant lahko vrne v Los Angeles takoj, ko bo konec lockouta. S takšno pogodbo naj bi igral vsaj na desetih tekmah.

Bryant je del svojega otroštva preživel v Italiji, tako da govori italijansko, kajti njegov oče Joe Bryant je igral za italijanska moštva, v intervjuju za italijansko Gazzetto dello Sport pa je dejal: "Italija je moj dom. Tu so se začele sanje, da bi zaigral v NBA. Tu sem se naučil osnov, kako metati, podajati in se gibati brez žoge. To so stvari, ki jih moji ameriški vrstniki niso znali, vedeli so le, kako skočiti in zabiti."

Liga NBA naj bi se po zadnjih pogajanjih začela 1. novembra, vendar še vedno ni dogovora med lastniki ekip in združenjem igralcev, dosegli pa bi ga lahko ta konec tedna. Obe strani sta še vedno razdeljeni zaradi strukture plač. Lastniki klubov želijo omejiti plače igralcem, združenje igralcev pa želi, da zadeve ostanejo nespremenjene, druga težava pa je v delitvi dobička in dolžini nove pogodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.