Šport > Košarka
16 ogledov

Bryant: "Nekaj jih bom nabrcal v rit"

LeBron je imel trojnega dvojčka, Bryant zanj skromnih 17 točk. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Domači poraz z vročico iz Miamija (80:96) je prvemu zvezdniku Los Angeles Lakersov Kobeju Bryantu pošteno pokvaril božično vzdušje. "Igramo kot pi***", je vpil po tekmi.

Roko na srce, Jezerniki po tridesetih tekmah sezone nimajo prav veliko razlogov za veselje. Res, da imajo na računu 19 zmag, a so v šestih tekmah proti ekipam, ki so nanizale več zmag kot porazov, zmagali le dvakrat. Pred dnevi so doma sramotno z 19 točkami razlike izgubili z Milwaukeejem, zdaj pa v eni od najbolj gledanih tekem sezone še z Miamijem. Bryant je hitro našel razlog za poraz: "Prehitro smo zadovoljni sami s sabo. Igramo preveč predvidljivo. Zdaj se moramo zbrati in to težavo čim prej odpraviti."

Navijači so na slabe igre jezernikov v božičnem času že navajeni. Lani denimo, je bil krvnik isti kot letos. Samo v drugem dresu. LeBron James je takrat v dvorani Staples Center do zmage popeljal konjenike iz Clevelanda. "Za božič vedno igramo zanič. Odpeljati bi nas morali s parketa."

"Ni več dvomov, česa smo zmožni," je po dejal James. Preberite več o tej tekmi in ostalih štirih na božični dan. Tukaj!

V zadnjih treh sezonah so Lakers redni del vselej končali na vrhu zahodne konference. Po dveh zaporednih naslovih pa priznavajo, da so v novo sezono vstopili preveč samozavestni. "Del problema je zagotovo to, da se previsoko nosimo. Mislimo, da ne moremo izgubiti. Preveč samozavestni smo že od začetka sezone. Začelo se je še v pripravljalnem obdobju," je resnici v oči pogledal izkušeni Lamar Odom, eden od glavnih igralcev Jezernikov tudi v tej sezoni. Bryant pa je dodal: "Vemo, česa smo sposobni. To je težava." Po porazu z Milwaukeejem so dobro trenirali, španski center Pau Gasol pa je obračun z Miamijem označil za tekmo, ki jo je na vsak način treba dobiti: "Po tistem porazu sem čutil, da moramo dati vse od sebe, vsi, od prvega do zadnjega. To tekmo bi morali dobiti."

Na treningu jih bom nekaj nabrcal v rit.
Kobe Bryant

Poraz je še toliko bolj boleč, saj je božično tekmo spremljalo ogromno število gledalcev. Trije kralji (LeBron James, Dwyane Wade, Chris Bosh) so prvič prišli v Los Angeles. Cena vstopnice je na črnem trgu dosegla vrtoglavih 15 tisoč dolarjev, iz prvih vrst so si tekmo ogledali tudi zvezdniki Sylvester Stallone, Cameron Diaz, Snoop Dogg in Kanye West. Lakers si zdaj z Utah Jazz delijo tretje mesto na Zahodu, za petami pa jim je Oklahoma. Že v torek Bryanta in druščino čaka nova težka preizkušnja proti San Antoniu. "Na treningu jih bom nekaj nabrcal v rit. V težkem položaju smo in ne bom odnehal, dokler se ne izvlečemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.