Šport > Košarka
16 ogledov

Bryant ostaja Lakers

Kobe Bryant bo dres LA Lakers nosil še vsaj tri leta. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Eden najboljših košarkarjev na svetu Američan Kobe Bryant je z Los Angeles Lakers podpisal novo tri letno pogodbo.

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Los Angeles Lakers, kjer igra tudi Slovenec Saša Vujačić, je s prvim zvezdnikom ekipe Kobejem Bryantom sklenilo dogovor o nadaljnjem sodelovanju. Enaintridesetletni Bryant je z Jezerniki podpisal triletno pogodbo, finančne podrobnosti pa niso znane.

Bryant je s povprečno 27,2 dosežene točke na tekmo prvi igralec ekipe, poleg tega ima v statistiki še 5,3 skoka in 5,1 podaje na tekmo. Lakersom je pripomogel do štirih naslovov prvaka lige, kar dvanajstkrat pa je nastopil na tekmi all star. V tej sezoni je na lestvici najboljših strelcev ekipe prehitel tudi legendarnega Jerryja Westa.

"Zelo smo veseli, da smo dosegli dogovor,“ je po podpisu pogodbe dejal generalni menedžar LA Lakers  Mitch Kupchak in še dodal: "Kobe je bil temelj naše ekipe več kot desetletje. Pomagal nam je do štirih naslovov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.