Šport > Košarka
21 ogledov

Bryant prvič čez dvajset za prvo zmago

kobe bryant Reuters
Košarkar Los Angeles Lakers Kobe Bryant je prvič po vrnitvi od poškodbe dosegek več kot dvajset točk in odigral glavno vlogo pri zmagi jezernikov proti Charlotte Bobcats (88:85).

Kobe Bryant je igral 32 minut in dosegel 21 točk, kar sta njegova statistična rekorda sezone. Svojim soigralcem je pomagal še z osmimi asistencami in sedmimi skoki, drugi najboljši dosežek večera v njegovem moštvu pa je bilo 15 točk Španca Pauja Gasola. Lakers so zmagali prvič odkar se je vrnil njihov največji zvezdnik, pred tem so namreč nanizali tri poraze. 

Američan je odigral ključno vlogo v končnici tekme, ko je ekipa iz LA-ja 37 sekund pred koncem še zaostajala za točko. Po izsiljenem prekršku je zadel oba prosta meta in svoje moštvo popepljal do točke prednosti, nato pa z dobro igro v obrambi pripomogel, da košarkarji Charlotte niso več dosegli koša. 

"Vem, to je šele prva zmaga, ki pa ni nič posebnega. Liga je maraton in ne sprint," je dejal po tekmi zadovoljni Bryant. 

New York Knicks so v noči na nedeljo v Madison Square Gardnu premagali ekipo Atlanta Hawks s 111:106. Slovenec v dresu kratkohlačnikov Beno Udrih je odigral 18 minut in dosegel 10 točk, dva skoka, podajo in ukradel dve žogi. S 35 točkami je bil najboljši Carmelo Anthony.

Liga NBA, izidi:

Charlotte Bobcats : Los Angeles Lakers 85:88
Washington Wizards : Los Angeles Clippers 97:113
Miami Heat : Cleveland Cavaliers 114:107
New York Knicks : Atlanta Hawks 111:106
Chicago Bulls : Toronto Raptors 77:99
Philadelphia 76ers : Portland Trail Blazers 105:139
Dallas Mavericks : Milwaukee Bucks 106:93
Utah Jazz : San Antonio Spurs 84:100

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.