Šport > Košarka
14 ogledov

Bryant spet na parketu: zarjavel, toda zadovoljen

Bryant DeRozan Los Angeles Lakers Toronto Raptors liga NBA EPA
Vrnitev po poškodbi ahilove tetive se po osmih mesecih odsotnosti ni izšla po načrtih Kobeja Bryanta, ki je v 28 minutah dosegel devet točk in izgubil osem žog ob porazu Los Angeles Lakers proti Toronto Raptors (94:106).

Po skoraj osmih mesecih odsotnosti in poškodbi ahilove tetive, ki je ogrozila tudi nadaljevanje njegove kariere, se je Kobe Bryant vrnil na domači parket Los Angeles Lakers. Čeprav se noč ni izšla po njegovih željah – ob porazu s Toronto Raptors je zbral devet točk, osem skokov in izgubil kar osem žog –, se je po izjemnem trudu ob okrevanju po poškodbi vseeno vrnil na parket za veliko osebno zmagoslavje.

Z dosežkom kariere (32 točk) je zablestel Amir Johnson in po številnih menjavah igralcev zelo "pisanim" Kanadčanom prinesel prestižno zmago nad 16-kratnimi prvaki v Staples Centru. Bryant je na prvi tekmi svoje 18. sezone Lige NBA metal le 2/9 in v 28 minutah še štirikrat podal.

Bryanta ganili navijači

Četrti najboljši strelec tekmovanja v zgodovini se je vrnil po poškodbi, ki jo je na domačem parketu staknil 12. aprila, po dolgem okrevanju pa je bilo jasno, da je še povsem iz ritma in da se mora tudi ujeti z novimi soigralci.

"Povsem sem iz ritma. Ampak to je začetek in menim, da je vsak začetek dober," je po tekmi dejal Bryant. "Poskušaš nadzirati čustva, kolikor jih lahko, toda ne moreš si pomagati, da ne bi mislil na trdo delo. To skušaš pustiti ob strani, kolikor lahko, in želiš le opraviti svoje delo ... Ob tem ceniš igro, klub in mesto, saj smo skupaj že veliko prestali. Bilo je čudno. Osem mesecev sem nazadnje počival le še v zibelki."

Tudi brez Gaya gre

Nick Young je za njegovo moštvo, ki je brez "Mambe" in še enega poškodovanega zvezdnika Steva Nasha doseglo niz 10-9, prispeval 19 točk. Navijači so ob vsaki (tudi neuspešni) potezi svojega idola navdušeno spodbujali, kar ga je vidno ganilo, kljub vsemu pa jezernikov ni zmogel popeljati do 11. zmage v sezoni.

Bryant Los Angeles Lakers Toronto Raptors liga NBA | Avtor: EPA EPA
Toronto je prav v teh dneh poskrbel za odmeven prestop. Svojega najbolje plačanega igralca Rudyja Gaya, ki je 17,8 milijona na 15. mestu v ligi, je poslal h moštvu Sacramento Kings, ki bo ob njem dobilo še Aarona Gaya in Quincyja Acyja. V Toronto pa bodo prišli Greivis Vasquez, Patrick Patterson, Chuck Hayes in John Salmons.

Nova blamaža Knicksov

Košarkarji NewYorkKnicks so svoje privržence znova razočarali. Potem ko so v minulih dneh prvič v sezoni dobili dve tekmi v nizu, so sinoči Boston Celtics dovolili, da jih je sredi Manhattna premagal s 114:73. Beno Udrih ni izstopal iz sivega povprečja; v 12 minutah na parketu je dosegel pet točk.

"To bi rad razumel, a ne morem. Česa takšnega nisem pričakoval, še posebej po zadnjih tekmah, ki smo jih odigrali zelo dobro. Dejstvo je, da so navijači upravičeno jezni na igralce," je po tekmi dejal trener Knicksov Mike Woodson.

Odpoved v vseh pogledih

Njegova ekipa je odpovedala v vseh elementih igre. Gostje so začeli z 12:0, v nekaj naslednjih minutah pa se je razlika povečala na 32:7. Ob komaj 26-odstotnem metu New Yorka iz igre v prvem polčasu se je Boston s tekmecem naravnost poigraval.

Za New York, ki je v petek premagal Orlando Magic s 121:83, kar je druga najvišja zmaga v tej sezoni Lige NBA, je to deseti poraz v zadnjih 12 nastopih oziroma 14. v sezoni. Pri Bostonu je imelo vseh pet članov začetne peterice dvomestno število točk – največ Jordan Crawford (23), pri New Yorku pa le Carmelo Anthony (19).

Gromi bliskali proti Indiani

Derbi večera je bil obračun med Oklahoma City Thunder in Indiana Pacers. Prvi strelec lige Kevin Durant je zbral 36 točk in 10 skokov, Russell Westbrook je dosegel 26 točk, tako da je Thunder (15-4) zadržal stoodstotni izkupiček na domačem igrišču tudi proti najboljši ekipi lige (18-3). Pri Indiani je znova izstopal Paul George z 32 točkami.

Novo zmago so zapisali tudi prvaki iz Miamija, ki so se Detroit Pistons oddolžili za poraz prejšnji teden. LeBron James je dosegel 24 točk ter zbral devet podaj in sedem skokov.

Liga NBA, rezultati:

New York Knicks : Boston Celtics 73:114
Udrih (Knicks) 5 točk v 12 minutah.

Detroit Pistons : Miami Heat 95:110
Oklahoma City Thunder : Indiana Pacers 118:94
Houston Rockets : Orlando Magic 98:88
Los Angeles Lakers : Toronto Raptors 94:106

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.