Šport > Košarka
22 ogledov

Ćapin: Lahko smo nevarni Sieni

Erazem Lorbek Barcelona Ćapin Boštjan Tacol
Košarkarji Uniona Olimpije se bodo v drugem kolu evroligaške skupine D v četrtek pomerili s serijskim italijanskim prvakom Sieno. Pred težkim gostovanjem je o možnostih zmajev spregovoril organizator ljubljanskega kluba Aleksandar Ćapin.

Kaj menite o naslednjem tekmecu?
Gostujemo pri ekipi, ki se bo bojevala za evroligaško lovoriko, nastop na zaključnem turnirju pa Sieni zagotovo ne bo ušel. To je za vse nas velik motiv. Proti italijanski ekipi se bo dobro videlo, kje smo. Nerealno bi bilo pričakovati zmago, zato lahko zaigramo sproščeno, tako pa smo jim lahko nevarni. V zadnjem kolu italijanskega prvenstva je Siena sicer izgubila. Enako je bilo tudi pred tekmo z Barcelono. V takšnem položaju se v velikih klubih zberejo, saj želijo odigrati na najboljši možni način in se tako tudi oddolžijo navijačem.

Kako boste poskušali zaustaviti Boja McCalebba?
To se verjetno sprašuje pol Evrope. Če je kaj vredno tvegati pri njem, je to njegov met od daleč. Najmočnejši je v prodorih pod košem, to mu moramo preprečiti. Pomagali si bomo v obrambi in ga poskušali prisiliti v nekoliko težje mete. Če nam bo to uspelo, bomo videli. Poleg njega so tu še nekateri izjemni igralci, s tem pa se zanj odpira prostor za prodore.

Kako pomembna je bila po porazu z Barcelono zmaga proti Zagrebu?
Zelo. Za samozavest je vselej dobro, da zmagaš. Po vsakem porazu nekoliko pade vzdušje. Zmaga proti Zagrebu je bila za nas s tega vidika izjemno pomembna.

Ob morebitnem porazu proti Sieni boste morali nato doma premagati Prokom.
Vsekakor bi bilo nerealno pričakovati zmago v gosteh pri Sieni. Nato sledita tekmi z nasprotniki, ki so naš neposredni tekmec za uvrstitev v Top 16. Verjamem, da jih lahko premagamo, še zlasti, ker bomo igrali pred domačimi gledalci. A o tem bomo govorili kasneje. Najprej bomo poskušali presenetiti Sieno, nato pa se bomo osredotočili na Prokom.

Kako se pozna odsotnost Gorana Jagodnika?
Izjemno. To se zelo občuti v igri. Jagoda je pač takšen košarkar, da nam izjemno pomaga s svojimi trojkami in skoki. Večkrat s tem dvigne ekipo, še zlasti, ko je to najbolj potrebno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.