Šport > Košarka
18 ogledov

Ćapin v Unionu Olimpiji

Po poškodbi Čapina bosta za organizacijo naše igre skrbela le še Lakovič in Drag Žurnal24 main
Aleksandar Ćapin, organizator igre in bivši slovenski reprezentant, je podpisal enoletno pogodbo z Unionom Olimpijo, je potrdil za zurnal24.si. Ćapinov prihod pomeni, da je klub nedvomno prečrtal podaljšanje pogodbe Vladu Ilievskemu.

"Pred eno uro smo uradno sklenili dogovor z Unionom Olimpijo. Podpisali smo enoletno pogodbo," nam je zaupal Aleksandar Ćapin, 28-letni organizator igre, ki je nazadnje nastopal za Žalgiris, uveljavil pa se je pri Krki, kjer je nastopal med letoma 2000 in 2003.

"Zadovoljen in srečen sem, ker bom znova sodeloval s Sašem Filipovskim v klubu, ki je na visoki ravni. Tako klub kot jaz želiva še napredovati. Stil in način razmišljanja Filipovskega mi popolnoma ustrezata, Olimpija pa je stabilen evroligaški klub z vedno visokimi ambicijami," je nadaljeval nekdanji slovenski reprezentant, ki ga je podoba Stožic v lanski sezoni navdušila: "To je nekaj, kar vsak športnik želi doživeti. To je fantastično in dodatni plus našega sodelovanja."

Aleksandar Ćapin je v karieri igral za Rostov, Azovmaš, Panionios, Varese, Regio Calabrio, Panellinios, Gravelines, Bonn, novomeško Krko ter Partizan. Nastopal je tudi za slovensko reprezentanco, in sicer na evropskih prvenstvih 2005 in 2007. Izbrano vrsto še vedno spremlja.

"Na Eurosportu sem ujel tekmo z Makedonijo, nekaj stikov imam z bivšimi soigralci. Gre za začetek priprav, noge so težke, čeprav je igra že kar dobra. Iz turnirja v turnir bo fantom šlo bolje. Forma se mora tempirati za turnir evropskega prvenstva. Izostanek Boštjana Nachbarja bo gotovo strašen, vendar je v ekipi toliko dobrih igralcev in energije, da bodo lahko nadoknadili ta izostanek," je prepričan najnovejši organizator igre Uniona Olimpije.

Njegov prihod pa pomeni, da Vlado Ilievski domala stoodstotno ne bo več član ljubljanskega kluba. "Ne, klica iz Uniona Olimpije ni bilo, vendar je to njihova odločitev. Sam klubu, kot sem že dejal, nikoli ne zapiram vrat. Očitno imajo zdaj drugačno idejo in vizijo, in če me ne vidijo v tem, jim v nadaljevanju želim veliko sreče," je že po tekmi svoje Makedonije s slovensko reprezentanco povedal Ilievski, ki Ljubljane na zapušča ravnodušen: "Seveda je čutiti nekaj grenkobe, še posebej po takšni sezoni in naporu, ki sem ga vložil. Za Union Olimpijo sem in bi dal vse. Če priznam, sem pričakoval klic iz kluba, poudarjam, želim si, da košarka v Ljubljani spet doživi takšno zgodbo, kot jo je v pretekli sezoni. Z mano ali brez mene." Dodal je še svoje upanje, da bo klic Olimpije dočakal kdaj v prihodnje. Sašo Ožbolt, ki je potrdil, da ima (vsaj eno) konkretno ponudbo, pa je bojda blizu hrvaškemu prvaku Zagrebu, poroča kosarka.hr.

 

Komentarjev 1
  • JackD 18:54 26.julij 2011.

    Škoda za Vlada. Upam, da vsaj Ožboltu podaljšajo, ker ta se je pa res na zobe metal za klub. Dobesedno.