Šport > Košarka
16 ogledov

Čarovniki še začinili dramo na vzhodu

john wall washington wizards EPA
Košarkarji Washington Wizards so v severnoameriški ligi NBA dvoboj konferenčnega polfinala v boju na štiri zmage proti Boston Celtics izenačili na 3:3.

Washington Wizards so šesto tekmo v domači dvorani dobili z 92:91, tako da bo o finalistu vzhodne konference odločala zadnja tekma serije, ki bo v ponedeljek v Bostonu. Junak večera je bil John Wall.

Wall, ki je skupaj dosegel 26 točk, a ob skromnem metu iz igre 9:25, je zadel trojko manj kot štiri sekunde do konca tekme in domači ekipi prinesel tesno zmago ter še eno tekmo polfinala končnice vzhoda, potem ko je zvezdnik Bostona Isaiah Thomas zgrešil ob pisku sirene.

Bradley Beal je k zmagi čarovnikov dodal 33 točk. "Vse, kar smo si želeli, je bila še ena tekma. In dobili smo jo," je po pomembni zmagi dejal Wall.

Thomas, ki je imel lepo priložnost, da Keltom zagotovi zmago in s tem tudi napredovanje v konferenčni finale, je namreč ob pisku sirene zgrešil met za tri točke, čeprav je sicer blestel in deset od svojih skupno 27 točk dosegel prav v zadnji četrtini. Za najboljšo ekipo rednega dela sezone v vzhodni konferenci je Avery Bradley prav tako dodal 27 točk.

Po koncu tekme se je Thomas oprl na nasvet zvezdnika Paula Piercea. "Paul Pierce je pred dnevi govoril z mano in mi povedal, da je zmagovati težko. V življenju moraš sprejeti ovire in modrice, ki pridejo na poti, in iti iz tekme v tekmo. Ampak če zmagovati ne bi bilo težko, bi bilo to za vsakogar. To njegovo misel sem si vzel k srcu. Mislim, da ima prav," je po zamujeni priložnosti dejal Thomas in dodal: "Enostavno moraš vedno gledati naprej in stremeti k novim podvigom, novim zmagam."

Do zdaj so tako čarovniki kot Kelti dobili vse tekme dvoboja končnice v domači dvorani.

Zmagovalec sedme tekme se bo v konferenčnem finalu pomeril s Cleveland Cavaliers, branilci naslova lige NBA, ki v končnici za zdaj niso izgubili še niti ene tekme, saj so tako Indiano kot Toronto izločili s 4:0 v zmagah.

Liga NBA, izidi:

Vzhod

Washington Wizards - Boston Celtics 92:91
Izid v zmagah je izenačen na 3:3

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.