Šport > Košarka
9 ogledov

Če bi izdal, bi ga drugi zadavili

Miro Alilović si želi začeti z zmago.
1/14
Žurnal24 main
V zadnji tekmi drugega dela evropskega prvenstva se bo Turčija pomerila s Slovenijo. V slovenskem taboru so prepričani, da lahko premagajo tudi doslej neporažene Turke.

O njih je za Žurnal24 spregovoril pomočnik glavnega trenerja v slovenski izbrani vrsti Miro Alilovič. "So fizično zelo močna ekipa, košarkarji pa so zelo izkušeni, saj že vrsto let igrajo v najmočnejših tekmovanjih. V obrambi bomo poskušali predvsem zaustaviti njihove visoke igralce Ömerja Asika, Oguza Savasa, Semiha Erdena in seveda Ersana Ilyasovo. Njihov najmočnejši element je skok v napadu. Tu bo zelo pomembno zapiranje, saj se v skoku ne moremo kosati z njimi. S tem bi jim preprečili druge ali tretje mete. Če ne bo šlo drugače, pa jih bomo morali zaustavljati s prekrški. Asik je naprimer eden najslabših izvajalcev prostih metov na tem prvenstvu. V napadu bomo morali igrati zelo hitro in široko, treba pa bo zadeti nekaj metov z zunanjih položajev. Na takšen način želimo odpreti tekmo proti Turčiji," je povedal Alilovič.

Ta je ocenil tudi zunanje igralce v turški reprezentanci. "Pri Enderju Arslanu nikoli ne veš, kako bo igral. Lahko ti nasuje 30 točk, lahko pa samo pet. Vsekakor je treba biti pozoren še na Hidayeta Türkogluja. Ta sicer na tem prvenstvu še ni dokazal, da je zelo kakovosten košarkar, a se mu lahko odpre vsak trenutek."  Sedanji trener Geoplina Slovana je še dejal, da Turkom pripravljajo še kakšno presenečenje, še zlasti v obrambi. "Žal vam tega ne morem izdati, saj bi me preostali člani strokovnega štaba preprosto zadavili," je z nasmeškom na obrazu povedal Alilovič, ki seveda verjame še v peto zmago Slovencev na tem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.